Potvrzeno, Nurmagomedov se na UFC 242 postaví Dustinovi Poirierovi

Potvrzeno, Nurmagomedov se na UFC 242 postaví Dustinovi Poirierovi Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Ani McGregor, ani GSP, Khabib se opravdu postaví právoplatnému vyzyvateli.

Čekalo se dlouho. Dlouho se tušilo. Vyzyvatel měl dokonce "lístek na titul" v podobě dočasného šampionského pásu. Ale až teď to máme na papíře. Černé na bílém. 7.září se v Abu Zabí (Spojené arabské emiráty) na turnaji UFC 242 uskuteční souboj titánu. Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier.

Včera tato zpráva od promotérů oblétla celý svět. Čekalo se především na to, jestli Nevadská Atletická Komise zkrátí tresty dvěma členům Khabibova týmu, Abubakarovi Nurmagomedovovi a Zubairu Tukhugovi, za jejich výtržnosti po zápase s Conorem McGregorem. Za tento zápas skončí suspendace v září právě samotnému Khabibovi.

Nurmagomedov se k zápasu do teď nevyjádřil, Poirier o tomto duelu, v tu dobu ještě potencionálním, řekl minulý měsíc pro MMA Junkie Radio: „Jít do tohohle fightu je veliká výzva. Nurmagomedov je pravděpodobně největší muslimská hvězda, tím myslím samozřejmě sportovní hvězdu. Jít na cizí území a bojovat s jejich člověkem, to znamená obří výzvu. Ale to je to, proč to chci podepsat.“ Nutno připomenout, že Dustin bude chtít potvrdit svůj dočasný titul (interim), který získal v dubnu, kdy porazil Maxe Hollowaye.

Zatím oznámené zápasy na UFC 242:

Dustin Poirier vs. Khabib Nurmagomedov

Shamil Abdurakhimov vs. Curtis Blaydes

Belal Muhammad vs. Takashi Sato

Ottman Azaitar vs. Teemu Packalen

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články