Boj o postup do TOP 10 polotěžké divize. Nevyzpytatelný Walker narazí po 2 prohrách na rozjetého Spanna

Boj o postup do TOP 10 polotěžké divize. Nevyzpytatelný Walker narazí po 2 prohrách na rozjetého Spanna Johnny Walker | zdroj: Profimedia

UFC Vegas 11 nabídne velmi zajímavý zápas v polotěžké váze mezi #11 Johnny Walkerem a #12 Ryanem Spannem. 

Brazilec Johnny Walker (17-5) udělal po vstupu do UFC na fanoušky i matchmakery obrovský dojem. Přinesl totiž na nejprestižnější MMA kolbiště světa neotřelý styl a soupeře kosil jednoho za druhým. První kolo nepřežil Khalil Rountree, Justin Ledet ani Misha Cirkunov. Walker doslova letěl ke hvězdám a začínalo se spekulovat o tom, že by brzy mohl vyzvat šampiona Jona Jonese.

Jenže Corey Anderson udělal čáru přes rozpočet, když Walkera sestřelil v prvním kole. Kouzlo bylo rázem pryč a ačkoliv se pak Brazilec za tréninkem přesunul do slavného kanadského Tristar gymu, nedokázal si posléze poradit ani s Nikitou Krylovem, kterému podlehl na body. Aktuálně má tedy 2 porážky za sebou a potřeboval by nutně výhrou zastavit padající trajektorii. Tentokrát se i vinou aktuální situace připravoval v Irsku. Tam původně letěl pouze za svou přítelkyní, ale když mu UFC nabídlo zápas, domluvil si kemp ve slaveném SBG, kde se ho ujal hlavní trenér Conora McGregora John Kavanagh. Uvidíme, zda spolupráce přinese vytouženou výhru.

Proti bude rozjetý Ryan Spann (18-5). Jeho cesta mezi nejlepší má v podstatě opačný průběh než ta Walkerova. V roce 2017 dostal šanci v pořadu Dana White's Contender Series, kde ale doslova vyhořel a padl za pouhých 15 vteřin. Někoho by to možná zlomilo, ale Spannovi zřejmě potupná prohra dodala potřebnou motivaci. Vrátil se zpátky do organizace LFA, kde tři zápasy vyhrál v prvním kole a za rok měl ve schránce další pozvánku do show DWCS. Ani tam už nezaváhal a submisí v prvním kole získal vstupenku do UFC.

Od té doby ve čtyřech zápasech nenašel přemožitele. Na druhou stranu nečelil takovým jménům jako Walker. V postoji by měl tahat za kratší konec a pokud chce vyhrát, Krylov mu v posledním zápase ukázal recept. Základem pro něj bude eliminovat Walkerovu rychlost a sílu zápasením na pletivu, ideálně pak nevyzpytatelného Brazilce vzít na zem. Tam Spann koneckonců nasbíral 11 ze svých 18 výher, takže by tam měl pravděpodobně dominovat. 

Favoritem je rozhodně Walker, u kterého to ale asi nikdy nebude sázka na jistotu, protože stejně jako umí rychle KO dát, umí i sám doplatit na svoji zbrklost. On sám si myslí, že mu předešlé prohry pomohly a chce teď pomalu stoupat zpátky na vrchol.

"Dá-li bůh a já teď vyhraju, rád bych si vybral někoho dvě nebo tři místa v žebříčku nade mnou. Pak chci pomalu stoupat vzhůru a probojovat se až k titulovému zápasu. Už jsem tam skoro byl. Pokud bych tehdy porazil Coreyho Andersona a ještě někoho dalšího, mohl jsem titulák dostat. Ale občas prostě musíš udělat krok zpátky a nadechnout se, abyste se stali lepší a doskočili dál. Jsem si jistý, že tak to bude u mě a vrátím se lepší."

Pro zdejší fanoušky je zápas zajímavý ještě z toho důvodu, že oba bojovníci se v relativně blízké budoucnosti mohou utkat s Jiřím Procházkou. Po zápase s Walkerem volají zahraniční fanoušci v diskuzích už teď, protože stejně jako "Denisa" bojuje zkrátka jinak, než je zvykem. 

Zdroje:  LowKick MMA

Nejnovější články