"Nevyhrál jsem, ale mnoho jsem se naučil," přemítá o své sobotní porážce Johnny Walker

"Nevyhrál jsem, ale mnoho jsem se naučil," přemítá o své sobotní porážce Johnny Walker zdroj: Profimedia

Johnny Walker není zvyklý prohrát dvakrát za sebou a skromně říká, že se musí ještě hodně učit.

Akcie brazilského bojovníka Johnnyho Walkera se po sobotní porážce zase o kus propadly. Nikita Krylov mu v sobotu ukázal, kde má ve svém stylu mezery na kterých by měl zapracovat.

Johnny Walker se do UFC dostal v roce 2018 přes Dana White’s Contender Series, kde se před prezidentem UFC utkávají ti nejlepší talenti o kontrakt s UFC. Johnny před zraky Dana Whita porazil Henrique da Silvu a zajistil si tak vstupenku do nejlepší ligy MMA na světě.

A na scénu UFC vletěl jako opravdový uragán. Svoje první tři zápasy Walker ukončil v prvním kole a za všechny si vysloužil bonus za výkon večera. Jeho představení bylo tak velkolepé, že se dokonce začalo šuškat, že by brzy mohl sesadit z trůnu krále polotěžké divize, Jona Jonese.

V listopadu minulého roku ale přišlo vystřízlivění v podobě inkasovaného knockoutu od Coreyho Andersona, který Johnny dostal hned v prvním kole.

V reakci na to se Johnny Walker rozhodl opustit svého dlouholetého trenéra a zamířil si to do Tristar Gymu pod nového mentora, Firase Zahabiho.

Netrvalo dlouho a UFC mu nabídlo Nikitu Krylova, se kterým se Johnny utkal tento víkend v Brazílii. Zvláštní bylo, že se celý turnaj UFC Brasilia kvůli pandemii koronaviru odehrál za zavřenými dveřmi a Walker tak přišel o podporu domácích fanoušků.

Johnny byl sice pasovaný na favorita zápasu, ale ve tříkolovém souboji od začátku tahal za kratší konec a nedokázal soupeři vnutit svoji hru. Krylov se nezalekl Walkerova šíleného postoje a naopak mu dokázal dát několik dobrých úderů. Hlavně ale dokázal Johnnymu dominovat v klinči a na zemi. Až na pár světlých chvilek nedal Krylov Walkerovi v podstatě žádný prostor na nebezpečnější útok a zvítězil jednomyslným rozhodnutím na body (ze všech Krylovových 26 výher to byla první výhra, o které rozhodovali bodoví soudci).

 

Ihned po zápase šlo vidět, že Johnny Walker je sám ze sebe zklamaný a později na sociální sítě napsal:

„Od soboty v noci jen přemýšlím a přemýšlím. Hodně jsem se naučil. Jsem hrdý, že jsem vydržel tři kola proti tak skvělému bojovníkovi. Odhalil spoustu děr v mé hře a za to jsem mu vděčný, protože vím, na čem musím zapracovat. Takže zpět k rýsovacímu prknu. Stále se soustředím na stejnou věc. Nevyhrál jsem, ale mnoho jsem se naučil.“

Říká se, že první porážka bojovníkem otřese. Walker sice vstupoval do UFC se třemi prohrami, ale ta poslední se datuje čtyři roky zpátky a tak měl na největším světovém podiu téměř čistý štít. Teď utrpěl 2 porážky za sebou a z kandidáta na vyzyvatele v souboji o titul se dostal až na 11. příčku žebříčku v polotěžké váze.

Johnny se ale určitě nevzdá a bude se snažit vybojovat si svoje místo v první desítce zpět. Na ty nejlepší však bude muset nejspíše ještě doplnit svůj arzenál o pár triků.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články