Ukrajinský Nikita Krylov poprvé v kariéře vyhrál na body, když v atraktivní bitvě porazil Johnnyho Walkera

Ukrajinský Nikita Krylov poprvé v kariéře vyhrál na body, když v atraktivní bitvě porazil Johnnyho Walkera zdroj: Profimedia

Tvrdou bitvu v polotěžké váze nakonec vyhrál ukrajinský bojovník a připsal si cenný skalp brazilského soupeře.

Souboj dvou borců, kteří většinou nenechávají výsledek zápasu na bodových rozhodčích, nabídl taktickou bitvu, kde převládl skvělý grappling ukrajinského borce.

Brazilský bojovník Johnny Walker byl ještě nedávno skloňován, jako možný vyzyvatel Jona Jonese. Pak ale přišlo tvrdé KO od Coreyho Andersona, které jej poslalo doslova zpátky na zem. Johnny změnil trenéra a trénoval i s GSP, aby se dostal zpátky na vrchol. To se mu ale nepodařilo a na velice dobrý výkon ukrajinského bojovníka Nikity Krylova to dnes nestačilo.

Nikita "The Miner" Krylov je komplexní bojovník, ale vyniká především boji na zemi. Zajímavé je, že až do dneška vyhrál veškerá vítězství před limitem a nikdy ne na rozhodnutí bodových rozhodčí. Po prohře s Gloverem Teixierou si chtěl napravit chuť na dalším Brazilci a to so mu dnes povedlo

Zápas začal šíleně (stejně jako všechny zápasy Johnnyho Walkera). Krylov trefil tvrdý jab, který Walkerem trochu otřásl a hned jak se vzpamatoval, tak na Ukrajince zkusil flying knee. To ale netrefil a bojovníci se ocitli v klinči. Krylov natlačil Walkera ke kleci a snažil se ho dostat na zem. To se mu za chvíli podařilo, ale schytal přitom několik nepříjemných loktů. Na zemi si ale Johnny Walker hlídal Nikitovy ruce a sám mu dokázal rozdat několik malých úderů a k ničemu velkému ho nepustil. Ke konci kola se Johnny postavil a dal Nikitovi pořádný loket. Ten to ale ustál a sám vrátil Johnnymu zadní direkt, který jím viditelně otřásl. Walker mu to ale hned zase vrátil brutálním spinning back fistem, který by normálně skolil i vola. Na Krylova to ale bylo málo a má asi hlavu ze železa. Vzápětí dostal Walkera zase na zem a tam mu naložil několik hezkých úderů. Tohle kolo šlo určitě za Ukrajincem.

Ve druhém kole dal Krylov Walkerovi hned ze startu pořádný zadní direkt a okamžitě vzal Walkera na zem. Tam oba bojovali o lepší pozici, ale Krylov nedovolil Walkerovi postavit se a dostal se do halfguardu. Krylov svému soupeři nedal na zemi šanci a šlo vidět, že Walkerovi ubývaly na zemi síly. Walker na chvíli málem nasadil triangle choke, ale Krylov se z toho dostal dřív, než to mohlo znamenat riziko. Ukrajinec se zase dostal do halfguardu a tentokrát už se mu podařilo dát Walkerovi několik pořádných ran a loktů.

Walker se ale nevzdal, převrátil pozici a ocitl se nahoře na Krylovovi a rozdal mu několik pořádných ran. I přes silný konec Walkera pravděpodobně vyhrál tohle kolo Krylov.

Třetí kolo začal Krylov tvrdým frontkickem na střed Walkera a odkopnul ho na pletivo. Odtamtud jej dokázal vzít na zem, ale Walker dokázal převrátit pozici a ocitl se nahoře. Ne však nadlouho a Krylov se dostal nahoru do halfguardu, odkud už v podstatě kontroloval zápas. Jasné kolo pro Krylova

Nikita Krylov si tak připsal další velmi cenné vítězství a určitě se posune v žebříčku nahoru.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články