David "Undertaker" Dvořák zvítězil jako první Čech ve svém prvním zápase v UFC!

David "Undertaker" Dvořák zvítězil jako první Čech ve svém prvním zápase v UFC! zdroj: Profimedia

Skvělý úspěch se povedl sympatickému bojovníkovi z Hradce Králové, který ukázal, že patří mezi světovou elitu.

Neskutečný úspěch pro Davida Dvořáka a vůbec celé české MMA! David Dvořák se představil ve svém UFC debutu a po pořádné bitvě s domácím Brazilcem Brunem „Bulldogem“ Silvou vyhrál na body.

David „Undertaker“ Dvořák nastoupil do oktagonu nejslavnější soutěže na světě jako v pořadí teprve čtvrtý Čech. Souboj s brazilským soupeřem byl hodně napínavý a určitě to nebyl Davidův nejlehčí zápas, o čemž svědčí taky to, že to byla teprve jeho třetí výhra na body. V zápase David Dvořák ale ukázal skvělé schopnosti a dal jasně najevo, že patří mezi světovou elitu.

Zápas začal opatrněji, oba borci spíše vyčkávali a jen se lehce okopávali lowkicky. Při jednom lowkicku David krásně zakontroval svým jabem a na obličeji od Silvy to šlo hned vidět. David si hned získal Silvův respekt a ten trochu ustoupil ze středu oktagonu. Silvovi se povedl pěkný spinning back fist, ale David to dokázal celkem bez problémů ustát. Naopak sám hezky kontruje a daří se mu zastavit i Silvův takedown, ale hned potom schytal od Brazilce 2 háky. To se Davidovi mu samozřejmě nelíbilo a tak mu to vrací roundkickem. Ke konci kola se Silvovi podařilo trefit Davida frontkickem přímo na bradu a poslal ho do kolen. David se naštěstí dokázal sebrat, ale i tak ho Silva dokázal vzít na zem. Tam si to už David víceméně pohlídal, ale pár ran přece jen dostal. Až do Silvova frontkicku David určitě vedl, ale Silva mu svým přesným kopem a následným takedownem pravděpodobně kolo ukradl.

Ve druhém kole už to Dvořák rozdýchal a jelikož pravděpodobně prohrál první kolo, začal být více agresivnější a už nečekal jenom na kontry, ale začal útočit. Silva se Davidovy údery snažil kontrovat pokusy o takedowny, ale Davidova obrana byla skvělá. Silvovi se ale podařilo dát Davidovi tvrdý zvedák, což českým bojovníkem trochu otřáslo, ale podařilo se mu vrátit zpátky do rytmu. Při Davidově roundkicku se Silvovi povedlo chytit Davidovu nohu a vzal ho na zem. David ale skvěle okamžitě obrací a ocitá se v nahoře v halfguardu a snažil se o tvrdé údery. Silva si to ale dokázal hezky pohlídat a podařilo se mu zvednout se zpátky na nohy. Zápas pokračoval v postoji a Davidovi se podařilo trefit Brazilce hezkým zadním direktem a následně i krásně načasovaným naskočeným kolenem, právě když se Silva natahoval pro takedown. Bohužel David ale netrefil čistě bradu a Silva to ustál. Ve druhém kole už se nic nestalo. Tohle kolo bylo hodně vyrovnané, ale dalo se skórovat pro Davida.

Třetí kolo začal David okopávat Silvovy nohy. Silvovi se podařilo vzít Davida na zem a potom se mu pověsit na záda. Dvořák se ale krásně přetočil, skončil nahoře v guardu a při Silvově vstávání mu poslal na cestu koleno na hlavu. David zasáhl „Bulldoga“ hezkým pravým hákem a přidal mu ještě koleno. Český „Undertaker“ trefuje i hezkým levým hákem a podařilo se mu zastavit další Brazilcův pokus o takedown. David se dostal do rytmu a očividně nechtěl, aby zápas skončil v rukou bodových rozhodčích a Silvu se snažil ukončit. Přitom ale dostal pořádný zadní hák na čelist, ale i to dokázal „Undertaker“ ustát. Sám naopak opět Silvu dobře trefil a pravděpodobně s ním i pořádně otřásl, ale i Silva se udržel na nohou. Posledních 20 sekund chytl David Brazilce do thajského klinče a začal mu rozdávat kolena. Silva zase Davidovi začal sypat háky na hlavu a byla vidět, že oba dva chtějí neskutečně vyhrát.

Zápas byl opravdu těsný a všichni vědí, že v Brazílii není dobré nechávat v souboji proti domácímu borcovi výsledek na bodových rozhodčích, kteří bývají občas trochu zaujatí. To se však nestalo a David Dvořák vyhrál u všech rozhodčích jednomyslně 29-28. Jeho výkon zaujal i legendárního bojovníka Michaela Bispinga, který zápas komentoval a měl pro Davida Dvořáka slova chvály.

Jedná se o historický úspěch, který si sympaťák z Hradce Králové nepochybně zasloužil. Proti velice kvalitnímu soupeři David Dvořák prokázal, že se může měřit s těmi nejlepšími na světě a dokonce je i porážet.

Žádnému jinému českému bojovníkovi se nepodařilo vyhrát svůj první zápas v UFC a i když teď muší váha v UFC prochází tak trochu krizí identity, David Dvořák může v UFC ještě hodně ukázat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články