Dokáže David Dvořák pohřbít brazilského Bulldoga? Další Čech se v UFC představí už za pár hodin

Dokáže David Dvořák pohřbít brazilského Bulldoga? Další Čech se v UFC představí už za pár hodin zdroj: Getty Images

Už dnes od 20:00 se ve svém prvním zápase v UFC představí David „Undertaker“ Dvořák, proti domácímu Brazilci Brunovi Silvovi.

David Dvořák má bilanci 17 výher a pouhých 3 porážek, přičemž nejen, že vyhrál posledních 13 zápasů v řadě, ale 15 výher dokázal ukončit před limitem. David zápasí v muší váze, tedy v kategorii do 56,7 kg a včera navážil 57,1 kg, což je přesně v limitu tolerance jedné libry, kterou UFC uznává, takže zápasu nic nebrání a jde vidět, že váhu nedělá poprvé a postavil se k tomu skutečně profesionálně.

David Dvořák sice není žádný obr, ale je to elitní bojovník, který má na to měřit se s těmi nejlepšími na světě. Jeho největší předností je jeho všestrannost. Je totiž skvělý jak v postoji, tak i na zemi. O tom také svědčí Davidova statistika, kdy z 15 výher vyhrál 8x na KO/TKO a 7x na submisi. Jako bývalý šachový hráč neočekávejte, že se jde do oktagonu jenom hloupě rvát. Má vynikající fight IQ a jde vidět, že v boji opravdu přemýšlí a snaží se svého soupeře přechytračit a porazit svojí taktikou a skvělým timingem.

Na jeho zápasy je radost se dívat a je to jeden ze zápasníků, který by si vítězství ve svém UFC debutu opravdu zasloužil. Kdyby se to povedlo, stal by se tak prvním Čechem, který by ve svém prvním zápase v UFC vyhrál. Před ním se to totiž nepovedlo Karlosu Vémolovi, Viktoru Peštovi, ani Lucii Pudilové.

 

Jeho soupeřem bude domácí bojovník Bruno „Bulldog“ Silva. Pro toho je tento zápas druhým v UFC a určitě by rád napravil svou porážku ze svého debutu v té nejlepší lize (i když prohrál se soupeřem, který byl později pozitivně testován na zakázané látky).

Silva je zkušený borec, s 10 výhrami na kontě a 4 porážkami, přičemž 2 krát remizoval. Jeho styl je hodně silový, je menší než David Dvořák a nejraději zápasí v postoji. Jeho skóre není tak impresivní jako Davidovo, když z 10 výher ukončil 6 zápasů a ve 4 zápasech nakonec rozhodovali rozhodčí.

Jeho velká výhoda je, že trénuje v americkém Fight Ready gymu, se současným šampionem bantamové váhy a bývalým šapionem muší váhy, Henry Cejudem (málokdo o Cejudovi ví, že je také olympijským vítězem ve wrestlingu). Díky tomu se dá očekávat, že ke svému dobrému strikingu přidal i velice dobrý wrestling a nebude lehké dostat jej na zem.

Zápasy v muších vahách jsou oproti těžším vahám často neprávem opomíjeny. V muší váze totiž nehrozí, že by někdo moc dlouho odpočíval a v naprosté většině se bojuje v neskutečném tempu a o kvalitní akci není nouze.

Jak se bude vyvíjet zápas mezi brazilským „Bulldogem“ a našim „Undertakerem“ je dost těžké odhadnout, ale stoprocentně se bude jednat o atraktivní zápas, který má na to stát se zápasem večera. A doufejme, že z toho vítězně vyjde David Dvořák.

Zápas od 20:00 sledujte na Nova Sport nebo si přečtěte náš expresní report hned po zápase.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články