David Dvořák je z premiéry v UFC nervózní jak pes, do Brazílie ale jede vyhrát před limitem

David Dvořák je z premiéry v UFC nervózní jak pes, do Brazílie ale jede vyhrát před limitem David Dvořák před vstupem do oktagonu | zdroj: Profimedia

David Dvořák se konečně dočkal a dostal nabídku od UFC, smlouvu dostal na 4 zápasy a poprvé se představí už příští měsíc v Brazílii.

David "Killa chroust" Dvořák naposledy zápasil loni v červenci, když si na Oktagonu 13 v Bratislavě poradil s Arsenem Taigibovem z Ukrajiny a prodloužil tak sérii výher na krásných 13 zápasů. Ani jednou se přitom nepodíval dále než do druhého kola a shánět pro něho adekvátní soupeře začínal být problém. Od UFC už jednou nabídku dostal, jenže to bylo o váhu výš a tak raději odmítl.

A vyplatilo se, protože se ozvali znovu. Navíc to není nabídka skrz zahraniční management ale na přímo, nevýhodou je samozřejmě kratší čas na přípravu. Davidův týmový kolega Patrik Kincl, který má jednání na starosti, však vysvětlil, že záskok na poslední chvíli je pro spoustu bojovníků jediná šance. "Pro evropský zápasníky, který nejsou pod nějakým velkým managementem, je tohle jedna z mála možností, jak se do UFC dostat. Tím, že se zraní nějaký zápasník na kartě a oni rychle shání náhradu." 

A jak se vlastně Dvořák o životní šanci dozvěděl? "O půl druhý ráno mi Patrik zavolal, že je tady možnost zápasit v UFC. Následoval asi hodinový hovor, ze kterého jsem byl v šoku. Nemohl jsem si utřídit myšlenky. Ukončili jsme to celé s tím, že si druhý den kolem oběda zavoláme. Skoro celou noc jsem nespal a během noci jsem měl tři sny o tom, že podepisuju smlouvu," popsal na tiskové konferenci první dojmy, když se o možnosti zápasit v nejprestižnější MMA organizaci dozvěděl. Měl přitom úplně jiné plány a na konci února se měl představit v boxerském utkání, aby se pomalu dostal do zápasového tempa.

Jak se to vlastně s šancemi na vstup do UFC pro zdejší zápasníky vlastně má, přiblížil Davidův týmový kolega Patrik Kincl, který se zároveň ujal role moderátora celé tiskovky. "pro evropský zápasníky, který nejsou pod nějakým velkým managementem, je tohle jedna z mála možností, jak se do UFC dostat. Tím, že se zraní nějaký zápasník na kartě a oni rychle shání náhradu." Sám Dvořák přiznal, že nějaká jednání probíhala také s Bellatorem a PFL, kde by možná dostal i větší výplatu, avšak UFC dostalo přednost.

Na přípravu bude mít 5 týdnů, už na začátku března však plánuje vyrazit na místo konání do Brazílie, aby měl dostatečný čas na aklimatizaci. Dřívější letenku a ubytování bude prý muset financovat ze svého. Uvědomuje si, že karty hrají do rukou spíše jeho soupeři Bruno Silvovi, avšak rozhodně se nechystá pouze zúčastnit. "Já tam jedu vyhrát a nebudu spoléhat na bodový rozhodčí ani nic jinýho."

David byl známý tím, že si vedle tréninků také přivydělával na stavbách a dokonce i jako hrobník. S tím je teď však snad konec. "Věřím tomu, že teď už těchhle prací, který si dělám bokem, abych vůbec mohl trénovat, ubyde a budu se moct naplno věnovat čistě trénování. Třeba teďka se věnuju jenom tréninku, nic jinýho do toho nedělám a doufám, že to takhle zůstane už po zbytek mý kariéry."

Doufejme tedy, že David do UFC vlétne vítězně a bude se mu tam dařit ukončovat soupeře podobně jako na domácí scéně. Společně s líbivou vítěznou sérií by se pak Dvořák brzy mohl dočkat pozornosti od bývalého šampiona flyweight divize Henryho Cejuda.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články