Patrika Kincla čeká životní zápas, na KSW 53 vyzve polskou hvězdu Michala Materlu

Patrika Kincla čeká životní zápas, na KSW 53 vyzve polskou hvězdu Michala Materlu Patrik Kincl sice s Vémolou prohrál, předvedl ale super zápas | zdroj: Profimedia

České MMA čeká další z velkých zápasů. Patrik Kincl se pokusí v Polsku porazit domácí legendu.

 Přední český bojovník Patrik Kincl hlásí návrat. Poté, co musel loni odstoupit z titulového zápasu proti Roberto Soldičovi kvůli zranění lokte, čekalo se, kdy dostane "druhou" šanci. Ta teď přišla, a přestože se nebude jednat o titulový zápas, český bojovník dostal na polské poměry ještě o něco zvučnější jméno.

Michal Materla je zkušený veterán s úctyhodným rekordem 26 výher a pouze 7 porážek a na polské scéně patří mezi největší hvězdy. V posledních letech na něj dokázal vyzrát pouze skvělý Scott Askham, který ho dvakrát knockoutoval. Sám Materla ale také úřadoval a ve zbylých 7 soubojích to byl on, kdo soupeře ukončil před limitem.

Že jde o opravdu o zajímavé jméno, dokazuje i fakt, že se Patrik znovu představí ve střední váze (-84 kg), ačkoliv plánoval návrat do welteru (-77 kg). V rozhovoru pro sport.cz prozradil, že Materla byl jediný důvod. "Organizace KSW hledala nějaké čtyřiaosmdesátky a já jsem svému managementu z Artnoxu a Pittbullu sdělil, že jediný, kdo by mě zajímal v 84, kvůli kterému bych byl schopný se vrátit, je Materla, jinak tuhle váhu chodit nechci. Jim se to tak zalíbilo, chytli se toho a zápas domluvili. Nakonec to bylo docela rychlý, za pár dnů bylo vše domluveno."

O tom, že je Materla velice solidní soupeř, svědčí také to, jak si poradil s obávaným Brazilcem Rousimarem Palharesem:

 

Souboj se odehraje 21. března na hlavní kartě galavečera KSW 53 v polské Lodži a bude ostře sledován. Pokud tedy Patrik vybojuje vítězství, nebude to znamenat jen zabydlení se na čelních příčkách žebříčku ale určitě také nárůst popularity u našich sousedů, kde má MMA ještě větší fanouškovskou základnu než u nás.

Zdroje:  Sport.cz , KSW

Nejnovější články