Buchinger v bitvě o titul KSW podlehl neporaženému francouzskému šampionovi

Buchinger v bitvě o titul KSW podlehl neporaženému francouzskému šampionovi zdroj: Profimedia

Ivan Buchinger měl šanci získat další titul do sbírky, šampion Parnasse však jasně dominoval a ukázal, proč dosud nenašel přemožitele.

Asi nejlepší československý bojovník v pérové váze (66 kg) Ivan Buchinger se upsal největší polské organizaci KSW. Ihned poté dostal šanci zápasit o titul proti talentovanému Parnassemu z Francie, kterému je pouze 22 let a ve svých čtrnácti zápasech zatím nepoznal přemožitele. Na druhou stranu také ještě nebojoval s nikým Buchingerova kalibru. Pro slovenského bojovníka  to byl 44. profesionální zápas a během své bohaté kariéry se utkal i s Conorem McGregorem.

I přes své zkušenosti Buki do zápasu vstupoval jako outsider a hned od prvního kola se bohužel ukázalo, že oprávněně. Parnasse zápasí z opačného gardu a slovenský bojovník jako by na něj nemohl najít recept. Zato Francouzova levačka až nebezpečně často a čistě trefovala Buchingerovu bradu. Pamětníci se jistě nemohli vyvarovat srovnání se zápasem proti McGregorovi, kde Ivan rovněž působil jako o třídu slabší bojovník. Nebylo divu, že si mladý Francouz začínal čím dál tím víc věřit a dokonce si dovolil při zápase dělat tanečky.

buchinger parnasse zdroj: Profimedia

Buchinger první kolo nakonec přežil, ale bylo jasné, že bude muset něco změnit, pokud chce pomýšlet na výhru. Ve druhém tedy přidal tempo a chvíli se zdálo, že by to na soupeře mohlo platit. Bohužel však ne moc dlouho. Parnasse se Buchingerovi ze všeho dostal a skvěle bránil pokusy o takedowny. Naopak Ivan sám opakovaně skončil na zemi, kam za ním Francouz nechtěl a raději tak vždycky nechal rozhodčího zápas opět postavit. Ve třetím kole to byl ale právě on, kdo nasadil páku a chvíli se zdálo, že bude se slovenským borcem konec. Ivan však unikl a stále hrozil, v dalším kole dokonce dvakrát zkusil zřídkakdy viděný kop ze salta zvaný „rolling thunder kick“. Bohužel první minul a druhý soupeře trefil pouze do zad. I tak si ale vysloužil potlesk publika.

Parnasse neodešel fyzicky, jak možná Buchinger tajně doufal, a dokonce stále působil mnohem rychlejší a silnější. V posledním kole se mu podařilo trefit high kick do hlavy a snažil se vrávorajícího Ivana dobít. Ten však prokázal, že je opravdový tvrďák, a vydržel až do konce. Parnasse tedy jasně zvítězil na body a soudě podle toho, s jakou lehkostí si poradil s tak skvělým bojovníkem jako je Buchinger, mu bude organizace KSW nejspíš brzy malá. Tohohle mladíka rozhodně doporučujeme sledovat, protože o něm bude v budoucnu ještě slyšet.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články