David Dvořák bude nejspíš konečně zápasit v UFC!

David Dvořák bude nejspíš konečně zápasit v UFC! zdroj: Profimedia

Český bojovník UFC v minulosti odmítl, svému osudu však nejspíš neunikne a představí se už příští měsíc na galavečeru v Brazílii.

 

David Dvořák trénující v hradecké All Sports Academy patří se skvělým skóre 17-3 bezesporu mezi naše nejlepší bojovníky. Zápasí však v muší váze, která se u fanoušků všeobecně netěší takovému zájmu jako vyšší váhové kategorie. Loni se dokonce spekulovalo o tom, že UFC tuto divizi zruší. Z tohoto důvodu byl Dvořák také nucen odmítnout nabídku před únorovým UFC v Praze, protože by musel o váhu výš. Namísto toho se tedy upsal Oktagonu, avšak dalo se očekávat, že v domácím rybníčku česká jednička dlouho nevydrží.

Muší krize je momentálně v UFC, zdá se, zažehnána. Poté, co Henry Cejudo porazil dlouholetého šampiona Demetriouse Johnsona, vrátil celé divizi určitou dynamiku, i když se sám přesunul o váhu výš. UFC by navíc rádo expandovalo i na asijský trh, kde by tuto váhová kategorie byla rozhodně sledovanější a sama organizace v ní tedy znovu vidí potenciál.

Novinář serveru MMA DNA Marcel Dorff teď přišel se zprávou, že Dvořák zaskočí za zraněného čínského bojovníka do souboje s domácím Bruno Silvou. Ten má celkové skóre 10 výher, 4 prohry a 2 remízy a v UFC svůj první zápas prohrál na submisi. Určitě by byl tedy pro Dvořáka dobrým soupeřem na rozjezd.

„Internetem se začala šířit zpráva, kterou momentálně nemohu komentovat. Vím, že mi fandíte a podporujete mě, a to je pro mě hnací motor. Rád bych vás požádal o trpělivost a klid na trénování. Jakmile to půjde, podělím se s vámi o detaily,“ napsal sám Dvořák na Instagramu. Jelikož však UFC zápas zatím neoznámilo, je pravděpodobné, že je vázán mlčenlivostí.

Dá se tedy očekávat, že v nadcházejících dnech bude potvrzeno, že Česko bude mít po Karlosu Vémolovi, Viktoru Peštovi, Lucce Pudilové a vlastně také Makhumudu Muradovovi, svého dalšího zástupce v nejprestižnější MMA organizaci světa.

Zdroje:  MMA DNA

Nejnovější články