Brazilský veterán Trinaldo otevřel hlavní kartu jasným vítězstvím, Makdessi tři kola pouze ustupoval

Brazilský veterán Trinaldo otevřel hlavní kartu jasným vítězstvím, Makdessi tři kola pouze ustupoval Francisco Trinaldo | zdroj: Profimedia

V úvodním zápase hlavní karty turnaje UFC Fight Night 170 si došel Francisco Trinaldo pro velice jednoduché vítězství.

Lehká váha. Francisco Trinaldo je v UFC veteránem a letoškem načíná už devátý rok v této soutěži. Jednačtyřicetiletý Brazilec dokázal ve své kariéře porazit i Paula Feldera, ale poslední dobou se potýká s nestabilní formou.

John Makdessi z Kanady je sice o sedm let mladší, ale v UFC bojuje ještě o rok déle než jeho soupeř a před dnešním zápasem disponoval tento klasický postojář třemi výhrami v řadě a za jedno z vítězství si připsal prestižní ocenění "Fight of the Night."

Do souboje v komorní atmosféře prázdné haly vstoupil rozhodně lépe Trinaldo, který okamžitě šlápl na plný plyn a předvedl několik úspěšných lowkicků i kombinací. Makdessi za celé první kolo nepředvedl prakticky nic, pouze ustupoval a velice zřídka se zmohl na slabé kopy, které neměly žádný efekt, takže bodů dostal velice málo.

Druhé kolo se neslo v podobném duchu. Ofenzivní Trinaldo naháněl svého soupeře a neustále útočil. Fight díky tomu připomínal hru kočky s myší. Makdessi nebyl jasně ve své kůži, působil velice ustrašeným dojmem a ke změně stylu ho nedonutilo ani neustále pokřikování z jeho rohu. 

Ve třetím kole Trinaldo přidal ještě na obrátkách a bylo evidentní, že chce duel ukončit před limitem a tuto touhu prokázal skvěle trefeným kolenem na hlavu a další sprškou úderů. Letargický Makdessi stále nic neměnil a prakticky jenom inkasoval. V poslední minutě se sice pokusil o takedown, ale ten mu nevyšel. Domácí Trinaldo si tak v tomhle jednostranném souboji došel pro jasné vítěztsví.

Vítěz: Francisco Trinaldo - na body (30-27, 30-27, 29-28)

 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články