Johnny Walker se dnes utká s Nikitou Krylovem. Tahle bitva na body určitě neskončí

Johnny Walker se dnes utká s Nikitou Krylovem. Tahle bitva na body určitě neskončí zdroj: Profimedia

Oba borci mají dohromady 35 ukončení v prvním kole! Něco nám říká, že tento zápas se k bodovým rozhodčím nedostane.

Pandemie nového koronaviru citelně zasáhla i svět profesionálního sportu. UFC naštěstí brazilský turnaj nezrušilo, ale divákům zakázalo vstup. Brazilci patří mezi nejlepší fanoušky a tak přijdou domácí zápasníci o hlasitou podporu. Jedním z nich je i Johnny Walker, který narazí na nebezpečného Nikitu Krylova.

Sedmadvacetiletý rodák z Ria de Janeira, celý jménem Walker Johnny da Silva Barra de Souza, odstartoval profesionální kariéru v roce 2013 a zápasil na menších jihoamerických akcích než podepsal smlouvu s organizaci Jungle Fight. Třináct ukončení před limitem budí dojem a brzy se ozval také management UFC. Walker dostal nabídku k zápasu na Dana White Contender Series, kde se utkal s brazilským Frankensteinem Henriquem da Silvou, kterého přejel ve třech kolech a získal smlouvu s největší světovou organizací (Freankenstein je český fanouškům velmi dobře známý, protože ukončil Jana Gottvalda a později prohrál s Karlosem Vémolou na turnajích Oktagonu).

Johnny Walker si vítěznou premiéru odbyl na turnaji UFC Fight Night 140, když ukončil Khalila Rountreeho knockoutem v prvním kole a získal padesát tisíc dolarů, jako bonus za výkon večera. Největší highlight své kariéry si připsal v únoru loňského roku, když za pouhých 15 sekund totálně vypnul Justina Ledeta a znovu dostal finanční odměnu za předvedený výkon. Zároveň obdržel ocenění serveru MMA Junkie za nejlepší knockout měsíce února. V pozápasovém rozhovoru sebevědomě prohlásil, že je další titulový vyzyvatel a hrozbou pro Jona Jonese. Jako velmi aktivní bojovník nezahálel a přijal short notice nabídku na turnaj UFC 235, který se konal pouhý měsíc, po Johnnyho předchozím rychlém vítězství. Ovince Saint Preux se zranil a tak se Johnny Walker utkal s Mishou Cirkunovem a ukončil ho po pár minutách prvního kola. Zasloužil si již třetí finanční bonus, ale během oslavy uprostřed oktagonu si poranil rameno a na delší čas vypadl z tréninkového procesu. Vrátil se v říjnu 2019 a poměrně překvapivě prohrál s Corey Andersonem během prvního kola na KO. První porážku v UFC odnesl Walkerův kouč, kterému dával Johnny prohru za vinu a ukončil s ním spolupráci. Nakonec zavítal do kanadského Tristar Gymu, pod vedení legendárního kouče Firase Zahabiho, který vychoval bojovníky jako je GSP nebo Rory MacDonald.

Brazilský bojovník měří 196 centimetrů a jeho rozpětí paží činí víc než dva metry. Walker své fyzické parametry dokonale využívá. Skvěle určuje vzdálenost, přiskočí s úderem a okamžitě je zase pryč. Disponuje velkou fyzickou silou, kterou kosí jednoho soupeře za druhým. Prohra s Andersonem sice zpomalila cestu za titulem, ale po velkých změnách v tréninkovém kempu je zpět ve stoprocentní formě odhodlaný překvapivou porážku rychle odčinit.

Nikita Krylov (26-7) je ukrajinský rodák, který pochází z válkou zasaženého Donětsku. Svou přezdívku "The Miner" si vybral, aby poukázal na problém nášlapných min ve válkou zasažené východní Ukrajině. V mladém věku začal s karate, věnoval se judu i kombat sambu. Zápasil v organizacích West Fight i M-1 Challenge a získal působivý rekord 15 – 2. Všechny duely skončily v prvním kole a Krylov předváděl jednu lepší submission za druhou. Rear-naked-choke, armbar, kimura, arm-triangle-choke, achilles lock. Takovou škálu ukončení na zemi nemá ani Demian Maia či Charles Oliveira, které také uvidíme na sobotním turnaji.

Do UFC přišel v roce 2013 a poprvé se dostal dál, než do prvního kola. Soa Palelei vyhrál KO ve třetím kole a připravil Nikitovi hořkou premiéru. Jméno si napravil v dalším zápase, když za pouhých 25 vteřin vypnul Walta Harrise tvrdým high kickem a získal odměnu 50 tisíc amerických dolarů. Po rychlé porážce s Ovincem St. Preuxem přišla série pěti výher v řadě a výrazný posun žebříčkem polotěžké divize. Misha Cirkunov v prosinci 2016 Krylova zastavil a ukončil jeho působení v UFC. Ukrajinský rodák se vrátil do Ruska a vyhrál tři zápasy v organizaci Fight Nights Global, všechny před limitem a Emanuela Newtona dokonce ukončil tvrdým kolenem. Před dvěma lety opět přišla nabídka z UFC a Krylov neodmítl. S Janem Blachowiczem sice prohrál v druhém kole na arm-triangle-choke, ale v dubnu loňského roku uškrtil Ovince St. Preux a připsal si patnáctou submission své kariéry. V posledním zápase čelil brazilskému veteránovi Gloveru Teixeirovi a poprvé ve své kariéře prohrál na body.   

Krylov je opravdovým mistrem v boji na zemi a zápasníkem, který se řídí heslem: nenechávej zápas bodovým rozhodčím. Z třiatřiceti profesionálních zápasů pouze jeden rozhodli bodoví rozhodčí. I v duelu s Johnny Walkerem se čeká krátký zápas, který jeden z bojovníků ukončí buď tvrdým KO nebo skvěle provedenou submisí. Máme se na co těšit!

Zdroje:  UFC

Nejnovější články