Čečenský bojovník vlepil Pereirovi na vážení facku, ten mu ji v kleci vrátil i s úroky a doslova ho zesměšnil

Čečenský bojovník vlepil Pereirovi na vážení facku, ten mu ji v kleci vrátil i s úroky a doslova ho zesměšnil zdroj: Profimedia

Vyhrocený duel ovládl "akrobat" Michel Pereira, který si v kleci dokonce zatančil a skočil salto. Svého soupeři dal také několik tvrdých facek.

Duel Michel Pereira vs. Zelim Imadaev na sebe strhnul pozornost během vážení, když Brazilec zkoušel Čečence vylekat a ten mu ihned vlepil facku. Odpovědnost na sebe pak vzal Dana White, který podle svých slov nečekal, že situace eskaluje tak rychle.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Zář 4, 2020 v 11:26 PDT

Start zápasu ale až tak vyhroceně nevypadal a ani jeden z bojovníků se do ničeho moc nehrnul. Pereira vypadal těžší, ale přesto byl pohyblivější. Kroužil okolo svého soupeře doslova v rytmu capoiery a znepříjemňoval mu postup dopředu tvrdými pushkicky. Občas také z ničeho nic sám vystřelil kupředu. V první minutě Imadaeva tvrdě trefil na bradu. Čečenský boxer se mu to samozřejmě snažil vrátit, ale Pereira skvělým pohybem většině úderů unikl anebo skvěle kontroval. V jednom z výpadů si tak Imadaev naběhl na tvrdé koleno přímo na bradu.

Pereira jasně přebral otěže zápasu. Imadaev se držel zpátky a Brazilcovi stoupalo sebevědomí. Trefoval údery a zkoušel také překvapit neortodoxními technikami. Rozeběhl se například po pletivu, od toho se odrazil do kopu, čímž dal vzpomenout na legendární "showtime kick" Anthonyho Pettise. Ruce za zády zase připomněly McGregora.

Po konci prvního kola se ani jednomu z bojovníků nechtělo do rohu a bývali by byli pokračovali, kdyby mezi ně nevkročil rozhodčí, který tak omylem schytal menší facku od Imadaeva.

Pauza tempo zápasu dost zpomalila. Imadaev jako by se stále snažil najít nějaký recept na soupeřovu obranu, což se mu ale vůbec nedařilo a většinu jeho úderů Pereira pochytal do krytu nebo se jim vyhnul. Sám bodoval boxerskými kombinacemi, ale zkoušel i nečekané útoky typu salto-kop nebo naskočená kolena. Jedno z nich jen těsně minulo Imadaevovu hlavu.

Do třetího kola nastupoval Pereira ve vedení 2:0 na kola a pokračoval v započaté show. Dokonce se na chvíli zastavil a dal jasně najevo, ať si Imadaev přijde pro facku, tu mu vzápětí ve velkém stylu vrátil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Zář 6, 2020 v 12:07 PDT

Minuta do konce a Pereira pobízí vystrašeného soupeře, ať se jde bít. Znovu gestikuluje facku jako by mu chtěl připomenout, že před zápasem byl hrdina a teď se mu už moc bojovat nechce. 30 vteřin do konce, Brazilec hodí Čečence na zem, tam mu bleskově vleze do zad a je konec. Ačkoliv Imadaev protestuje, pohyby jeho ruky vypadaly jako by odklepal. Konec je pro něj o to těžší, protože pravděpodobně také znamená konec v UFC. Do té sice před rokem vstoupil jako neporažený, od té doby však nasbíral skóre 0-3. 

Pereira naopak ukázal, že pokud svůj šílený styl trochu učeše, může s ním zatopit i na špici divize. Na pozápasové tiskové konferenci ale říkal, že svá obvyklá salta pozadu nedělal především proto, že se bojovalo v malé kleci, kde na to nebylo dost prostoru, a určitě je od něj v budoucnu ještě uvidíme. Vyzval sice Jorge Masvidala, ale na tak velké jméno si bude muset připsat ještě pár výher.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články