Pereirova diskvalifikace darovala vítězství horšímu Sanchezovi

Pereirova diskvalifikace darovala vítězství horšímu Sanchezovi Diego Sanchez | zdroj: Profimedia

Diego Sanchez sice celý zápas tahal za kratší konec, ale nakonec z něj špatně trefené koleno udělalo vítěze.

Welterová váha a co-main fight. Americký veterán Diego Sanchez už v UFC bojuje téměř 15 let a eviduje jeden titulový zápas, kdy v lehké divizi v roce 2009 podlehl BJ Pennovi. Nyní je ve čtvrté nejtěžší hmotnostní kategorii, kde do dnešní noci dvakrát zvítězil a dvakrát prohrál. Naposledy loni v létě nestačil na body Michaelu Chiesovi.

Brazilec Michel Pereira sbíral zkušenosti především v domácích divizích a v UFC zaznamenal pouze dva duely. Nejdřív letícím kolenem vyřídil v prvním kole Dannyho Robertse a v posledním zápase v září nestačil na Tristana Connelyho a prohrál na body. 

Sanchez do duelu doslova vlétl a pokusil se o poloviční salto zakončené kopem, který ale netrefil a skončil na zemi, ze které se ale rychle zvedl. První kolo jelo ve velkém tempu a defenziva evidentně ani jednomu z borců nic neříkala. Pereira začal být postupem času lehce aktivnějším. Nejdřív se proběhl po pletivu, ale jeho kop také nenašel cíl, ale následné naskočené koleno už bylo více efektivní. Sanchez se trochu zalekl a začal se pohybovat spíše po okraji oktagonu, občas se pokusil o překvapivý výpad, ale to bylo spíše propagačního rázu.

Ani ve druhém kole Sanchez nezměnil pozici a zády kopíroval klec, přidal však více na útočení. Na zem se mu sice svého soupeře dostat nepodařilo, ale aspoň ho zasáhl několika tvrdými údery. Pereira předvedl v prostřední části především skvělý pohyb a vyčkával na správné momenty. Několikrát se znovu pokusil o naskočené koleno, ale myšlenka se minula s provedením. V poslední minutě se mu sice povedl superman, ale chyběl mu důraz. I tak byl tím lepším a rozdal více úderů a kopů.

Diego Sanchez - Michel Pereira zdroj: Profimedia

V Sanchezově rohu zaregistrovali, že jejich svěřenec bodově zaostává a naordinovali mu o dost více agresivity. Ta se mu první minutu i dařila, ale pak ho Pereira dostal na zem a málem ho sestřelil backflipem. Sanchez ale stihl uhnout a znovu se postavil na nohy. Tam však Pereira znovu úřadoval svým kolenem a vypadalo to, že si dojde pro vítězství. Nestalo se tak. Sanchez byl však viditelně otřesený a sotva se držel na nohách.

Pereira si toho všiml, chytil ho do thajského klinče a začal sázet další kolena. Rozhodčí okamžitě duel přerušil a zdálo se, že o vítězi není pochyb. Sanchez byl v obličeji zakrvácený, nebyl pomalu schopný slova a do oktagonu musel vstoupit lékař. Nastal ale velký zvrat. Sudí totiž informoval Pereiru, že trefil jedním ze svých kolen Sancheze až ve chvíli, kdy už byl jeho soupeř na zemi, což je zakázané a pro televizní diváky to potvrdil také následný opakovaný záznam. Brazilec se po obvinění sice začal hájit, že to viděl jinak, ale nebylo mu to platné. I přes to, že byl celý zápas tím lepším, musel odejít se sklopenou hlavou. Diskvalifikace a vítězství pro Sancheze. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články