Souboj o post vyzyvatele: Corey Anderson vs Jan Blachowicz na UFC Fight Night 167

Souboj o post vyzyvatele: Corey Anderson vs Jan Blachowicz na UFC Fight Night 167 zdroj: Profimedia

UFC jede dál a ukáže nám souboj o post vyzyvatele v polotěžké váze. Polský bijec Jan Blachowicz se utká s mladou americkou puškou Coreym Andersonem

Kolotoč turnajů UFC nezastavuje a už v neděli ráno nás čeká další skvělý turnaj, kde se v hlavním zápase utkají dvě hvězdy polotěžké váhy a adepti na titulový zápas. Corey Anderson vs. Jan Blachowicz je duelem mladého talentu s veteránem a bývalým šampionem KSW.

Corey Anderson (13-4) patří mezi nejmladší bojovníky polotěžké váhy a právem je pasován na budoucího krále druhé nejtěžší váhové kategorie. Rodák z Ilionis na škole zápolil ve wrestlingu a získal několik celonárodních titulů. Výborný wrestling přenesl do MMA a i když není žádným specialistou na boj na zemi, díky své fyzické konstrukci dokáže soupeře házet jako hadrové panáky a bodovat u rozhodčích. Ze svých 14 vítězství ukončil pět soupeřů KO a osm porazil bodovým rozhodnutím. Highlightem jeho kariéry je bezesporu ukončení Johnnyho Walkera, který byl považován za hlavního titulového vyzyvatele. Po dvou prohrách v roce 2017 se Corey výrazně zlepšil a drží sérii čtyř vítězství v řadě. Pokud potvrdí formu a připíše pátou výhru v řadě, měl by dostat titulovou šanci a zkusit zlomit prokletí a stát se prvním bojovníkem, který porazí Jona Jonese. 

Na druhé straně Jan Blachowicz (25-8) je ve svých šestatřiceti letech veteránem světového MMA. První profesionální zápas měl před dlouhými třinácti lety a od té doby ukončil šest soupeřů na KO, devět utáhl na zemi a desetkrát vyhrál na body. Jedná se o komplexního bojovníka, který se nebojí tvrdých přestřelek, wrestlingu na pletivu ani boje na zemi. Do UFC vstoupil v roce 2014 jako šampion polské organizace KSW. Na nejlepším světovém kolbišti prohrál pouze s velkými jmény, jako jsou Alex Gustafsson, Jimi Manuwa či Thiago Santos. Právě Santos Janka ukončil na pražském UFC a získal titulovou příležitost. Polský veterán v loňském roce vypnul Luka Rockholda a ukázal mu, že polotěžká váha je jiná liga, než střední divize a na podzim porazil další bývalou střední váhu, Jacare Souzu. Nutno říci, že duel se Souzou patřil mezi nejnudnější duely loňského roku a Blachowicz schytal velkou kritiku. Nyní je opět v plné síle a připraven ukončil Coreyho tvrdým KO. Aby polský rodák skutečně získal duel s Jonem Jonesem, potřebuje předvést suverénní výkon a ukončení před limitem.

Anderson je typický wrestler, který využívá své fyzické síly a kondice. Soupeře trápí na pletivu, kde ho neustále zasypává údery a nenechá ho dýchat. Na druhou stranu, v kariéře nemá žádnou submission, takže velkou jiu jitsu show a boj na zemi očekávat nemůžeme. Mladší z obou bojovníků se na soupeře nejspíše nalepí a zkusí mu vnutit svůj styl hry. Blachowicz má velkou výbušnost především v úvodu zápasu. Na soupeře vlétne a zkusí trefit přesný úder, který změní momentum zápasu. Janko bude mít výhodu v postoji, takže tam nejspíše bude chtít zápas držet, co nejdéle. I když mu wrestling rozhodně není cizí, je si vědom kvalit soupeře a od pletiva bude utíkat a držet střed klece. Půjde o souboj dvou odlišných stylů, ale vyhrát může pouze jeden. 

Tip na vítěze: Corey Anderson na body.     

Zatím se můžete podívat, jak Anderson udělal krátký proces s Johnnym Walkerem:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články