Blachowicz se i přes zraněnou nohu dotrápil k vítězství na body

Blachowicz se i přes zraněnou nohu dotrápil k vítězství na body zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz si v přetaktizované bitvě nakonec se Souzou poradil, na titulový souboj to však nejspíš stačit nebude.

Polotěžká váha a hlavní zápas večera. Jan Blachowicz je momentálně jednou z největších evropských hvězd v UFC a prezentuje skvělou polskou MMA školu. Čeští fanoušci si ho můžou pamatovat především z únorového pražského turnaje, kde sice podlehl Thiago Santosovi, ale předvedl velice atraktivní útočný styl. V červenci navíc zvládl ve druhém kole vypnout Luka Rockholda a další výhra by ho výrazně posunula k souboji o titul.

Ronaldo Souza, který je známý především jako „Jacaré“, což v jeho rodné řeči znamená „aligátor“, stoupá o váhu výše a v polotěžké divizi to pro něj byla premiéra. Ve střední váze sice dokázal pokořit několik kvalitních soupeřů, ale na ty nejlepší neměl. Naposledy podlehl na body po pětikolové bitvě Jacku Hermanssonovi. Od přestupu do vyšší váhové třídy si sliboval především větší vyrovnanost, mohl se totiž více soustředit na trénink a ne na shazování váhy.

Blachowicz zahájil souboj hezkým high kickem, ale Souza hodně rychle přešel u pletiva do klinče, ve kterém se odehrála téměř celá půlka prvního kola. Velice taktická bitva. V druhé půlce se sice oba dva borci přesunuli do středu, ale stále se jednalo spíše o psychologickou válku, kdy jeden vyčkával, co udělá druhý, a nedošlo tak nakonec téměř k ničemu.

Druhé kolo nepřineslo žádnou větší změnu. Souza sice schytal hned ze začátku ránu pravačkou, ale opět se rychle přešlo do velikého taktizování. Blachowicz působil nervózně a spíše se snažil vysledovat, co na něj brazilský protivník vymyslí. Souzův overhook tak bez problému ubránil a z pokusu o takedown přešlo zase vše do klinče.

Ve třetím kole Blachowicz přidal na energii a začal více útočit. Několikrát díky tomu prorazil Souzovu obranu a zasadil mu pár tvrdých úderů. Vše ale ve finále opět skončilo klinčem a poměrně dosti trpěliví brazilští fanoušci začali oba dva bijce „odměnovat“ hlasitým bučením. Za takový main fight si rozhodně nezaplatili.

Nebudeme vás trápit sáhodlouhým popisováním, protože ani ve čtvrtém kole se vůbec nic nezměnilo a diváci se začali bavit blikáním světel na svých mobilních telefonech, což ještě více degradovalo už tak ubíjející souboj. Kamery navíc po čtvrtém kole odhalily, že má Blachowicz ošklivě napuchlou nohu a bojuje spíše sám se sebou.

Ani toho však Souza nevyužil a paradoxně byl v závěrečných minutách aktivnější polský bojovník, který dokázal rozdat, i přes nepříjemné a nejspíše velice bolestivé zranění, několik tvrdých úderů. Ty mu nakonec také nejspíš zajistily vítězství na body. Rozhodně to však nebyl ani z jedné strany žádný excelentní výkon a dovolím si říct, že šlo o jeden z nejnudnějších zápasů tohoto roku. V případě těchto bojovníků může být držitel šampiónského pásu, Jon Jones, zatím v naprostém klidu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články