Rua a Craig se museli spokojit s neoblíbenou remízou

Rua a Craig se museli spokojit s neoblíbenou remízou zdroj: Profimedia

Bodoví rozhodčí nedokázali určit, kdo byl lepší, a předposlední zápas večera zůstal bez vítěze. 

Polotěžká váha a co-main fight. Domácí Mauricio Rua je vyznavačem veliké univerzálnosti, která mu pomáhá především v postoji. Kromě brazilského jiu jitsu se totiž se svým bratrem už od útlého věku věnovali muay-thai, a pokud se podíváme na statistiky, tak zjistíme, že Rua své soupeře často ukončuje právě na nohách. Naposledy na začátku třetího kola vypnul Tysona Pedra.

Skot Paul Craig sice nedisponuje tolika zkušenostmi, ale zato vládne velice agresivním stylem, který využívá hlavně na zemi. Žádný z jeho šestnácti zápasů neskončil v časovém limitu a valná většina byla zakončena právě Craigovou submisí. V posledním zápase Craig uškrtil po třech a pul minutách Viniciuse Moreiru.

První kolo začalo ve svižném tempu a Rua se musel okamžitě bránit Craigovým pokusům o takedown. Skotskému bojovníkovi se sice povedlo s Brazilcem trochu hodit, ale načatý strh nedokončil. Souboj tak přešel do tvrdého klinče. Rua předváděl skvělou defenzivu, ve které mu pomáhaly především silné nohy. Bránit se ale dlouho nedokázal, protože se Craig poměrně rychle vyvlékl a zasypával svého soupeře jedním úderem za druhým. Bohužel pro něj se však pozitivní výsledek nedostavil a Rua všechny rány v pohodě vstřebal.

Druhé kolo už bylo spíše v Brazilcově režii. Rua totiž pochopil, že nejlepší obranou je útok. Nejdříve si sice držel odstup a rozdával rány hlavně po kontrech, ale pak se mu povedlo Craiga dostat na zem a z top mountu mu posílal jednu bombu za druhou. Craig nakonec nálož vydržel a pomocí trianglu svého soupeře skvěle držel, a to i přesto, že nějaký úder občas přes dobrou obranu prolétl. Nakonec se mu dokonce povedlo svého soupeře dostat od těla, ale sám se ze země nezvedl a spíše vyčkával. Absolutní rozdíl oproti první rundě.

Craig před třetím kolem ve svém rohu musel hodně sbírat síly a oproti Ruovi působil vyčerpaně. Nakonec se ale ukázalo, že ani Brazilec není v perfektní kondici. Přesto, že se oba dva borci dostali v závěrečné části na zem, tak se už nic moc nestalo. Craig si držel skvělý guard a Rua se i přes několik pokusů o submise k ničemu nedostal. Po vyrovnané bitvě si nebyli jistí ani rozhodčí a zápasu věnovali ne moc oblíbenou remízu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články