Makhmud Muradov má dalšího soupeře. A je to pořádná výzva!

Makhmud Muradov má dalšího soupeře. A je to pořádná výzva! zdroj: Profimedia

Po dvou výhrách v UFC čeká Makhmuda zatím nejtěžší soupeř. Dokáže prodloužit svou vítěznou sérii?

Makhmud Muradov, jediný Uzbek v UFC a „adoptovaný syn“ českých fanoušků, zná svého dalšího soupeře, který pro něj bude představovat zatím nejtěžší test. Na akci UFC 249, která proběhne 18. dubna, se utká s Američanem Karlem Robersonem, který má sice přezdívku "Baby K", ale žádné děťátko to rozhodně není a v dosavadní MMA kariéře nasbíral 9 výher a pouhé 2 porážky.

Karl Roberson je komplexní zápasník, který začínal s kickboxem a má za sebou i 3 profesionální kickboxerské zápasy. Ve všech sice prohrál, ale za zmínku stojí zápas proti kickboxerské legendě Jerome Le Bannerovi, kterého dokázal Roberson 2x srazit k zemi a prohrál jen díky ne úplně spravedlivým rozhodčím. Jeho striking by tak Makhmud rozhodně neměl podceňovat. Navíc je na tom Roberson silově velice dobře a má taky dobrou obranu proti takedownům i nebezpečné submise. V minulosti Roberson bojoval i v polotěžké váze, takže má zkušenosti i proti velkým a silným soupeřům.

roberson Karl Roberson - soupeř Makhmuda Muradova | zdroj: Profimedia

Roberson se do UFC dostal v roce 2017, přes show šéfa UFC Dana Whita (Dana White Contender Series), ve které sám prezident UFC vyhledává nové talenty do své organizace. Svého budoucího šéfa zaujal rychlým KO loktem, které dal svému soupeři hned 15 sekund po začátku zápasu. Poté se mu v UFC docela dařilo a ze šesti zápasů v UFC dokázal Roberson vyhrát čtyři a současně se veze na vlně dvou výher za sebou.

Makhmud Muradov (24-6) má za sebou zatím v UFC dvě výhry a má ambice i schopnosti na to, aby svou vítěznou sérii prodloužil i proti Robersonovi. Poslední zápas proti veteránu UFC Trevoru Smithovi ukončil nádherným KO a předtím si profesorsky poradil s Italem Alessiem Di Chiricem. Dle statistik bude ale stejně starý Roberson představovat pro Macha zatím největší výzvu. Oproti předchozím zápasům v UFC, má ale Mach výhodu dvou měsíců na přípravu, což mu předtím dopřáno nebylo a oba předchozí zápasy bral téměř na poslední chvíli.

Zápas se odehraje 18. dubna v New Yorku na nabité kartě UFC 249, jejímž hlavním lákadlem bude zápas mezi Khabibem Nurmagomedovem a Tonym Fergusonem.

Do té doby si můžete připomenout krásné KO v podání Makhmuda Muradova z jeho posledního zápasu:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články