Muradov slaví první vítězství v UFC!

Muradov slaví první vítězství v UFC! zdroj: Profimedia

Mach sice několikrát zabrnkal na nervy všem svým fanouškům, nakonec ale první duel zvládl.

Nejočekávanější bitva pro československé a uzbecké fanoušky. Makhmud "Mach" Muradov nastoupil do svého prvního zápasu v UFC a s Italem Di Chiricem předvedl neskutečnou bitvu, která se přelévala ze strany na stranu.

První kolo rozhodně vyznělo lépe pro Macha. Skvělý pohyb a tvrdé zadní dělaly Di Chiricovi veliké problémy a Muradovův high kick potvrdil převahu. Přesto bylo vidět, že uzbecký fighter bojující pod českou vlajkou tušil tíhu okamžiku a držel si svého soupeře hodně od těla. Ke konci kola už i on sám inkasoval pár ran z kombinací, ale i přesto skvěle držel, což dokázal i ubráněním takedownu. Konec se sice zvrhnul ve slušnější ofenzivu a po jednom skočeném kolenu začal Ital krvácet, i tak bylo nakonec první kolo vyrovnané.

Druhé kolo bylo víceméně defenzivnější a jednalo se o hru nervů. Di Chiricova levá byla sice silnější, ale rozhodně ne rozhodující. Docházelo k častým postojářským kombinacím, ale nestalo se nic závažného. Ital se sice párkrát pokusil o takedown, ale Mach skvělými ústupy všemu zabránil, dokázal odolávat i tvrdým low kickům a byl lehce lepší.

Třetí kolo byla brutální ofenziva. Di Chirico slušně trefil a narval Macha do pletiva, vše ale nakonec skončilo v klinči. Po uvolnění začal Muradov inkasovat, ale to potvrdilo pouze jeho fyzickou připravenost, protože každý obdržený úder dokázal odměnit kontrem. Ke konci už byl trochu rozhozený, ale stále si dokázal držet kontrolu nad bodováním. Mach skvěle odmítl single leg a i přes únavu stále držel. Absolutní závěr byl trochu nervózní, protože Di Chirico trefil několikrát tvrdou pravou a nakonec i koleno.

I to nakonec nepomohlo a i přes velice slabé třetí kolo rozhodčí pozvedl ruku Machovi, který tak kromě premiérového zápasu oslavil i první vítězství. Přes jeho krátkou přípravu a závěrečné Italovy oslavy to Mach zvládl! 29-28 za všechny tři kola bylo rozhodující skóre.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články