Makhmud "Mach" Muradov zítra zahájí svojí kariéru v UFC

Makhmud "Mach" Muradov zítra zahájí svojí kariéru v UFC zdroj: Profimedia

Soupeřem mu bude italský bojovník Alessio Di Chirico a my vám přinášíme medailonky obou dvou borců.

A je to tu. Jedna z největších hvězd československé scény nastupuje do "divadla snů", amerického UFC. Makhmud "Mach" Muradov dnes uspěl ve vážení a už mu tak vůbec nic nebrání postavit se jako první uzbecký bojovník do oktagonu v dánské Kodani pod hlavičkou nejslavnější organizace 

Od roku 2012 nepřestává překvapovat svojí výkonností a urputným stylem, kterým dostal do úzkých nejednoho z protivníku. Petr "Monster" Kníže, ke kterému nastoupil do gymu, v něm viděl už od počátku veliký potenciál a rozhodně se nemýlil. Mach nemilosrdně vypíná jednoho soupeře za druhým a stále se zlepšuje ve všech směrech. Jeho jedenáct výher v řadě je vizitka sama o sobě.

Jak v XFN tak v OKTAGONu dostával zahraniční soupeře a pouze Diego Gonzales mu dokázal vzdorovat všechny kola. Ostatní se museli poklonit před jeho výbušnosti a agresivním presováním. Naposledy se o tom přesvědčil také Brazilec Wendell de Oliveira Marques, který na pražské Štvanici nedokázal v půlce druhého kola ustát sérii přesných a tvrdých úderů a kapituloval. Muradov se chce sice specializovat na welterovou váhu, ale první duel v UFC bude muset jako náhradník absolvovat ve střední divizi.

V té se mu postaví Alessio Di Chirico. Téměř třicetiletý Ital narozený v Římě sice začínal s americkým fotbalem a s MMA původně praktikoval pouze kvůli shazování váhy. Ultimátní zápasy ho ale uchvátily natolik, že se jim začal věnovat profesionálně a byla to rozhodně dobrá volba. Devět vítězství v řadě ho posunulo až do UFC.

I když se cítí lépe na zemi a vyznává pomalejší styl boje, tak nemá problémy ukončovat svoje protivníky ani ve stoje. O tom se také mohl v roce 2015 přesvědčit na pražském turnaji Caveam: Bitva roku český matador Andre Reinders, kterého De Chirico pěstmi utloukl na konci třetího kola.

V samotném UFC už trošku narazil a až na jednu výjimku střídá prohry a výhry. To ho ale rozhodně neshazuje a Oluwale Bamgbose nebo Julian Marquez se přesvědčili, že umí být velice tuhým a nevypočítavým oponentem. De Chirico v Itálii MMA velice zpopularizoval a svojí zábavnou povahou si získal už i americké fanoušky. Především pak svým pozápasovým rozhovorem po zdolání Bamgbose, který se stal velice populární na sociálních sítích. Hláška "scusi, babadaboopi" je totiž vlastní Peteru Griffinovi, postavě ze slavného amerického animovaného seriálu Family Guy.

Rozhodně nás tak čeká zajímavý fight a pokud vás zajímá celá Machova odyssea, kterou musel podstoupit, aby se stal skvělým MMA fighterem, můžete si připomenout náš videorozhovor, ve kterém se Makhmud o všem velice zajímavě rozpovídal.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články