Muradov už zná prvního soupeře v UFC, podle Vémoly si s ním bez problémů poradí

Muradov už zná prvního soupeře v UFC, podle Vémoly si s ním bez problémů poradí zdroj: Profimedia

"Mach" začne ve střední váze, podle prvního Čecha v UFC, Karlose Vémoly, by si se svým soupeřem měl v klidu poradit.


V úterý pozdě večer se začala šířit skvělá zpráva o tom, že jedna z hlavních hvězd největší tuzemské organizace OKTAGON MMA Makhmud "Mach" Muradov podepsal UFC, o čemž jste se mohli dočíst také v našem článku. A jeho premiéra přijde opravdu brzy, protože už 28. září nastoupí v Kodani a soupeřem mu bude Ital Alessio Di Chirico. Jeho cílem je bojovat ve weltrové váze, první fight ale bude muset absolvovat ve střední. To mu však vůbec nevadí, což také řekl serveru iSport.cz.

"Chtěl jsem zápasit už ve váze do 77 kilogramů, bude to ještě do 84 kil, ale nevadí. Takové nabídky se neodmítají. Ano, účast v Dana White's Tuesday Night Contender Series jsem odmítl, ale jen proto, že jsem čekal na smlouvu s UFC. Dlouho jsme se s nimi bavili a konečně je to tady. Rodiče byli ohromně šťastní, i kamarádi. Já jsem taky rád, ani pořád nedokážu uvěřit, že to dopadlo."

Jeho úspěchu si samozřejmě nemohl nevšimnout jeden z jeho občasných sparing partnerů a především první Čech v UFC, Karlos "Terminátor" Vémola. Ten v rozhovoru pro Sport.cz prozradil, že Machovi v jeho prvním zápase pod hlavičkou UFC věří a to i přes krátkou dobu na přípravu. "Dostal sice short notice, což není ideální, ale má jednoduchého soupeře. Ital je pomalej, statickej, takže Mach získal skvělý start kariéry v UFC. Proti Italovi využije svoji rychlost. K tomu vypracoval wrestling a špatně se hází. První soupeř si s ním v postoji neporadí a myslím si, že ho nebude schopen hodit.

Vémola také ocenil, co vše Mach pro přípravu dělá a myslí si, že by se u nás mohlo jeho přístupem k MMA inspirovat plno bojovníků. "Bude se potkávat s nejlepšími na světě, on mezi ně už ale patří. Pochopil, že musí jezdit trénovat ven, kde se bude měřit s nejlepšími, zlepšovat se. Jezdí do Polska, Ameriky, k nám do Londýna. Čeští kluci musí pochopit, že pokud chcete být mezi nejlepšími, musíte s nimi taky trénovat, Mach tohle pochopil, dělá maximum a dělá to dobře."

Zdroje:  Sport.cz , iSport

Nejnovější články