Je tu Oktagon 13, kde najdete jména jako Vémola, Muradov, Pešta či Dvořák

Je tu Oktagon 13, kde najdete jména jako Vémola, Muradov, Pešta či Dvořák zdroj: Profimedia

Už zítra nám vypukne turnaj Oktagon 13 na pražské Štvanici a my jsme pro vás vybrali pět potencionálně nejzajímavějších duelů.

Karlos Vémola vs. Henrique da Silva

Hlavní zápas večera nabídne polotěžkou váhu. Vémola od roku 2015, kdy podlehl nynější hvězdě UFC Jacku Hermanssonovi ve WSF, nenašel pokořitele. Jeho statistika už je na deseti výhrách v řadě, když naposledy v dubnu v Liberci porazil s přehledem na body Prince Aounallaha. Nynější bout by měl být generálkou na listopadový zápas století proti Attilovi Véghovi.

Soupeřem mu bude Brazilec Henrique da Silva přezdívaný "Frankenstein". Borec, který má za sebou šest zápasů v UFC a před necelým rokem v rámci Dana White´s Contender Series i přes prohru pořádně zatopil Johnny Walkerovi. Naposledy se o jeho umění přesvědčil v rámci Oktagonu 12 český fighter Jan Gottvald, kterého da Silva vypnul na konci prvního kola. Pro Karlose by se mělo jedna o velice obtížného soupeře a velikou zkoušku, což potvrdil i Ondřej Novotný (náš článek).

Makhmud Muradov vs. Wendell de Oliveira Marques

Tentokrát střední váha. Makhmud "Mach" Muradov si už dávno získal srdce českých fanoušků a to nejen atraktivním stylem, ale i tím, že bojuje pod českou vlajkou. Nyní ho čeká druhý zápas pod hlavičkou organizace OKTAGON MMA, kam přešel po finančních problémech XFN. V tom prvním zvládl v červnu v Bratislavě za tři a půl minuty vypnout Alberta Emiliana Pereiru z Brazílie, čímž prodloužil svojí šňůru vítězství na krásné číslo 10. Zvládne ji prodloužit?

V cestě mu bude stát další Brazilec Wendell de Oliveira Marques. Vyznavač jiu-jitsu, který se nezalekne ani souboje v postoji, který má za sebou už třiatřicet fightů v rámci MMA. Okusil i dva zápasy v UFC, které mu ale těžce nevyšly a oba dva prohrál na plné čáře. Momentálně střída prohry s výhramy a naposledy v květnu prohrál na body proti Hemersonu de Souzovi. Zajímavostí je, že ho zítra čeká úplně první zápas mimo brazilskou půdu. No, doufejme, že ta česká pro něj bude pořádně horká.

Miroslav Brož vs. Jakub Běle

Ve střední váze ještě zůstaneme. Miroslav Brož dokázal 6 zápasů držet neporazitelnost a to dostával soupeře ze všech koutů světa. Naposledy ale v březnu podlehl po KO už v prvním kole Milan Ďatelinkovi. Bývalý mládežnický hokejový reprezentant se bude rozhodně snažit dostat se na vítěznou vlnu.

Zabránit se mu bude snažit Jakub Běle, který má sice hodně nestabilní výsledky. Ty jsou ale odrazem jeho atraktivním stylem, kdy se každý zápas snaží hned rozhodnout a jde do všeho na plné pecky. Důkazem budiž, že z jeho osmi odbojovaných zápasů pouze jediný skončil na body. Naposledy ho v říjnu loňského roku pokořil Tomáš Fiala submisí.

Viktor Pešta vs. Mike Kyle

A nyní se pojďme podívat na těžkou váhu. Viktor Pešta zdá se definitivně zakotvil zpátky na české scéně, když podepsal kontrakt na několik zápasu s OKTAGON MMA. Druhý Čech, který si po Vémolovi prošel skrz UFC se dlouho zvedal z porážky s Aleksanderem Emalianenkem.  Po 9 měsících rekonvalescence nastoupil letos v dubnu v Liberci proti papírově slabšímu Chorvatovi Ivanu Vitasovici. Nakonec z něj ale vylezl pěkně tuhý soupeř a Pešta ho se štěstím uškrtil po třech minutách třetího kola.

Soupeřem mu bude Američan Mike Kyle. Devětatřicetiletý veterán, který už vyzkoušel sedm různých profesionálních organizací. Kromě tří zápasu v UFC, které odbojoval už v roce 2004 prošel například organizacemi jako WEC, Strikeforce nebo ACB. Dohromady má odbojováno třiačtyřicet boutů.  Momentálně je trochu z formy, protože z posledních čtyř rovnou tři prohrál. Naposledy ho vypnul po dvou a půl minutách loni v říjnu Mo De'Reese.

David Dvořák vs. Arsen Taigibov

David Dvořák patří momentálně k nejlepším Evropanům v muší váze. Veliký univerzál, který se nebojí ani postoje, ani souboje na zemi. Drží neskutečnou dechberoucí statistiku dvanácti výher v řadě, kdy všechny zápasy dokázal ukončit před časovým limitem. Naposledy v dubnu v Liberci po třech minutách vypnul Igora Goncharova.

Arsen Taigibov z Ukrajiny bude ale těžká zkouška. Neprohrál posledních jedenáct zápasů a z toho pouze jednou remizoval. Naposledy na body porazil Yuriye Koshina. O duel s Dvořákem prosil Taigibov už delší dobu a i podle jejich několikanásobné peprné výměny názorů přes média a sociální sítě by mohlo jít o pěkně vyhecovaný boj.

Zbylé zápasy si můžete prohlédnout v našem kalendáři. Celý turnaj začíná v 18:30 a živě ho bude vysílat O2TV. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články