Podle Novotného Vémolu proti veteránovi UFC čeká tvrdý a náročný zápas

Podle Novotného Vémolu proti veteránovi UFC čeká tvrdý a náročný zápas zdroj: Profimedia

Další velký český turnaj je za rohem a Karlose Vémolu čeká těžký zahraniční soupeř.

Už v sobotu se na pražském ostrově Štvanice uskuteční jedinečný turnaj Oktagon 13. Potřetí pod otevřeným nebem a s nabitou fight kartou. A než vám přineseme páteční preview a sobotní souhrn zápasů, poslechnětesi komentář hlavního promotéra Ondřeje Novotného.

Novotný v rozhovoru pro iSport.cz láká především na atmosféru a samostatný prostor. "Tentokrát tam bude navíc vyprodáno. Řekl bych, že tím se to povýší na zcela jedinečný zážitek. A velikým lákadlem jsou jména zápasníků, kteří tam budou bojovat. Pešta, Muradov, Vémola a jejich soupeři, příslušníci světové špičky."

Popsal také, jak to bude se zastřešením oktagonu z důvodu změn počasí. "Kvůli tomu pokaždé přivážíme největší stanovou střechu ve střední Evropě. Tu používají jen světové kapely, které jezdí na různé festivaly. Musíme ji mít už rok dopředu zamluvenou, aby nám jí nikdo nezablokoval. A tím, že máme už skoro vyprodané i to nejvyšší patro, musíme střechu zvednout výš, než kdy předtím. Každý metr navíc je přitom obrovsky náročný a my do budeme zvedat do nějakých osmnácti metrů, což je technicky velmi náročné na kotvení."

A co si Novotný vůbec myslí o hlavním boutu mezi Karlosem Vémolou a Henriquem da Silvou? "Frankenstein, jak zní jeho (da Silvova) přezdívka, je těžkým soupeřem pro každého. Ten kluk nedávno vydržel tři kola po pěti minutách s Johnnym Walkerem, o kterém všichni tvrdí, že jako první porazí šampiona UFC Jona Jonese. Na turnaji Oktagon 12 v Bratislavě jsme viděli, co udělal s Janem Gottvaldem. A to Honza není žádná jednoduchá cesta. Navíc Silvu v podstatě nelze vypnout a víme, že Karlos nemá nějaké K. O. údery, takže to pro něj bude náročných patnáct minut, jestliže má vyhrát."

Zdroje:  http://isport.blesk.cz/

Nejnovější články