Muradov o víkendu nastupuje k druhému zápasu v UFC

Muradov o víkendu nastupuje k druhému zápasu v UFC Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

Jeho soupeřem bude zkušený americký veterán, který vyniká v boji na zemi.

Uzbecký bojovník s českým srdcem "Mach" Muradov je zpět v oktagonu. Devětadvacetiletý zápasník pražského Monster Gymu zkusí navázat na povedený výkon z Kodaňského turnaje a potvrdit neporazitelnost, která trvá téměř tři roky. Soupeřem bude americký veterán Trevor Smith, skvělý zemař, který ukončil devět soupeřů submisí.  

Makhmud se stal v posledních letech miláčkem nejen českých fanoušků. Příjemné vystupování, pokora, nadhled a především jasné cíle a vize, to jsou atributy, které ženou Macha na vrchol. V září poprvé vyzkoušel atmosféru i tlak, který přináší účast v nejprestižnější MMA organizaci. Pouhých 14 dní před duelem přijal souboj s italským bojovníkem Alessiem Di Chiricem. Muradov měl krátký čas na přípravu, přesto nastoupil skvěle připravený a v prvních dvou kolech Itala zasypal přesnými a tvrdými údery, které přinesly kýžený bodový rozdíl. V závěrečné pětiminutovce Machovi docházely síly, přesto zvítězil jednomyslným rozhodnutím na body.

Každý bojovník touží vstoupit do UFC vítězně a oblíbenec fanoušků po celém světě, to dokázal. Během týdne v Kodani s radostí odpovídal na dotazy novinářů, fotil se s fanoušky, mluvil s ostatními zápasníky. Muradov získal velkou pozornost ještě před tím, než začal zápasit. UFC si je vědomo Machovi popularity, především ve střední Asii je velkou hvězdou a zdá se, že Dana White s jeho týmem, pomůže s propagací stejně dobře, jako Floyd Mayweather – Machův velký kamarád.

Muradov v minulosti porážel zajímavé soupeře z celého světa. Tomáš Penz, David Ramires, Grzegorz Siwy, Tato Primera či Wendell de Oliveira jsou jména, která v posledních letech přetlačil. Získal pás organizace XFN, odskočil si do Liberce na Night of Warriors a před podpisem s UFC dvakrát vyhrál i pod hlavičkou Oktagon MMA. Mach je především skvělý postojář, který 15 soupeřů ukončil na KO/TKO. Oblíbenou technikou je naskočené koleno, které rád předvádí českým fanouškům. Otázkou jsou Machovi dovednosti na zemi. Sám věří ve své kvality v jiu-jitsu, v zápasech to zatím nemusel tolik prokazovat. Uvidíme tedy, jak dokáže ubránit pokusy o strh, které v sobotním duelu zcela jistě přijdou. Dle svých slov je Mach skvěle připravený, tréninkový kemp proběhl dle představ a především bez vážnějšího zranění. Muradov je ve skvělé formě a hodlá dominovat jak v postoji, ve vzduchu tak i na zemi.

Trevor Smith Trevor Smith ©UFC | zdroj: Profimedia

Trevor Smith je rodák ze státu Washington a trénuje v Ring Demond Jiu-Jitsu. Jak název gymu napovídá, bojuje především na zemi. 9 soupeřů utáhl na submission a pět přetlačil na body. Dříve zápasil v organizaci Strike-Force, kterou před lety koupilo UFC. Porazil tam T. J. Cooka a prohrál s Gianem Villantem či Timem Kennedym. V UFC více méně střída výhry a porážky. Tor Troeng, Dan Miler či Chris Chamozi prohráli s Trevorem na bodové rozhodnutí. Smith tedy není bojovník, který by soupeře vypínal KO údery, což značí postojářskou výhodu pro našeho zápasníka. Americký veterán není příliš aktivní a za poslední tři roky odzápasil pouze čtyři duely, poslední dva navíc prohrál. Sobotní duel naznačí, jaké budou další kariérní kroky ostříleného matadora. Porážka může znamenat konec nejen v UFC, ale i v MMA kariéře.

Muradov se veze na vítězné vlně. V každém zápase předvádí lepší a lepší výkony a poráží silnější soupeře. Obrovský výkonnostní vzestup potvrdil v Kodani a nyní touží připsat další zářez na pažbu pod křídly nejlepší MMA organizace světa. Zápas můžete sledovat na kanále Nova Sport 2. Turnaj začne ve 23:30 a Mach otevře celou kartu. Máme se na co těšit! 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články