Jon Jones je na roztrhání, nejhlasitěji si o jeho titul říká polský bombarďák Blachowicz

Jon Jones je na roztrhání, nejhlasitěji si o jeho titul říká polský bombarďák Blachowicz zdroj: Profimedia

Kolem Jona Jonese a jeho titulového pásu je pěkná mela. 

Jon Jones i přes svoje hrátky se zákonem (náš článek), vzbuzuje emoce především jako jeden z nejlepších fighterů na světě. A už jen o to, získat post vyzyvatele proti takovému borci je v UFC pořádná mela. Bojovníci v těžké váze ale docházejí a to má Jones v plánu odbojovat v roce 2019 ještě čtvrtý zápas.

ESPN a Ariel Helwani přišli minulý týden se zprávou, že dalším soupeřem by měl být Corey Anderson. To spustilo vlnu diskuzí na mnoha různých webech a většina fanoušků nedokázala pochopit, proč právě on. Anderson sice disponuje třemi výhrami v řadě, ale ve všech případech se jednalo o nudná utkání, kde Corey používal pouze defenzivní taktiku a kontroloval průběh k vítězství na body.

Tyto spekulace smetl šéf UFC Dana White, který na tiskové konferenci po turnaji UFC 240 prohlásil, že k tomuto souboji nikdy nedojde. "Corey Anderson za poslední měsíc odmítl zhruba 50 zápasů. Takže k boutu s Jonesem řeknu jen jedno slovo. A to je 'NE.'"

Celou anabázi okolo dalšího tituláku sleduje i nejúspěšnější polský fighter Jan Blachowicz, který o šanci na titul bojuje od té doby, co uspal debutujícího Luka Rockholda. Na svém twitterovém účtu potvrdil, že hlavním zájemcem o souboj s Jonesem je on. "Nejsem žádný twitterový bojovník, nemám milion fanoušků na Instagramu, neřídím sporťák se zlatým řetězem na krku. Jsem ale jedním z nejlepších bojovníků ve své divizi. A díky své tvrdé a poctivé práci jsem si vybojoval souboj o titul. S Jonesem vám garantuji show hodnou UFC."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články