Hrdinský výkon Santose, v boji o titul čelil Jonesovi se zničeným kolenem

Hrdinský výkon Santose, v boji o titul čelil Jonesovi se zničeným kolenem Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Boj o titul mistra polotěžké váhy pokazilo brzké zranění.

Jon Jones vyhrál a obhájil titul. Ale sklidil za to pískot publika a respekt ve skutečnosti patřil poraženému Thiago Santosovi. Ten vyhrál první kolo díky kopům na Jonesovo lýtko. Ke konci kola ale špatně došlápl a na chvíli zaklopýtal. V tu chvíli se zápas rozhodl. Thiago „Kladivo“ Santos si těžce poranil koleno a jeho taktika vzala za své.

I tak se ale snažil útočit, neustále zapojoval poraněnou nohu, která dle všeho víc a víc bolela a stále se snažil Jonese sundat. Jones ne. Jones bojoval podivně bázlivě, nezapojoval se do výměn, držel se na okraji dosahu Santose. Tak šlo pět kol. Jones dělal podle svého tak akorát, aby se držel vepředu na body, stále zoufalejší Santos klopýtal na zničené noze, kterou mu občas Jones prošlápl nebo prokopl. Nicméně to bylo z jeho strany skoro vše. Jones, který vypnul DC Cormiera a vymazal Gustaffsona, tohle nebyl.

Santos s mentalitou zvířete zahnaného do kouta bojoval dál, zkoušel kopy, které byly v prvním kole tak efektivní, a po každém bylo vidět, že mu obličejem projela bolestivá grimasa. Popravdě, kdyby se někdo ptal diváků, jako by v oktagonu byl jen jeden fighter, který chce opravdu bojovat. Jones působil jistě, že vyhrál, ale nakonec titul obhájil jen na split decision. Jeden ze tří rozhodčí přisoudil vítězství Santosovi, což jej může alespoň potěšit v jeho porážce.

Jon Jones je stále šampion polotěžké váhy, ale ztratil svou auru nezranitelnosti. Když jej po zápase odnášeli, nemohl došlápnout na nohu, kterou mu zraněný Santos rozkopal tak, že nešla použít. Především ale působil bázlivě, a to je podoba Jona Jonese, jakou neznáme. Využije ji další pravděpodobný vyzyvatel, Jan Blachowicz?

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články