"Jones je nejlepší na světě a tu jedinou prohru se snažíme odstranit," říká šéf UFC Dana White

"Jones je nejlepší na světě a tu jedinou prohru se snažíme odstranit," říká šéf UFC Dana White zdroj: Profimedia

Dana White chce vrátit Jonu Jonesovi jeho neporazitelnost anulováním jediné prohry.

Jon Jones je v tuto chvíli asi největší hvězdou UFC a ultimátních zápasů celkově. Ve své statistice zápasů má jednu jedinou prohru, která je šmouhou mezi zelenými čísly. Jedná se o diskvalifikaci z roku 2009.

Jones čelil v Las Vegas Mattu Hamilovi. Na závěr prvního kola ho tloukl lokty a použil zakázanou techniku, rakzvané "12-to-6 elbows" což prostě znamená, že údery vede kolmo dolů. Po několika opakovaných úderech rozhodčí přikročil k diskvalifikaci. Nyní se k tomuto případu vrací sám šéf UFC Dana White, který spolupracuje s Nevadskou atletickou komisí a dělá vše pro to, aby tento výsledek zvrátil.

Jon Jones Matt Hamill zdroj: Profimedia

„Tenhle borec nikdy neztratil jediný zápas. Tu jedinou prohru se snažíme odstranit," řekl White serveru ESPN. "Od Nevadské komise to bylo jedno z nejslabších rozhodnutí v historii. Rozhodčí, který rozhodoval zápas, tam vůbec neměl být a stejně Jonese diskvalifikoval, což se nikdy němelo stát. Pořád doufáme, že se výsledek podaří zvrátit.“

Mazzagati, který byl právě tím inkriminovaným rozhodčím, leží Danu Whiteovi v žaludku už delší dobu a není to první kritika, která se na něj od nejvyšší postavené osoby snesla. Stále se čeká na vyjádření Nevadské komise, které předsedá Bob Bennett a jeho starostí je výběr rozhodčích, to ale zatím nepřichází. White má ale v případě Jonese jasno.

"Jon Jones – a o tom nemůžete diskutovat a ani to vyvracet – je nejlepší fighter všech dob. Podívejte se na jeho život mimo oktagon a co předvádí uvnitř. Je prostě absolutně úžasný. Nikdo nikdy nebyl lepší. Ten chlap je nezastavitelný.“ Snaha je jasná, Jones má i přes opakované problémy a diskvalifikace jedinou prohru a možnost promovat jej jako neporazitelného je příliš lákavá.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články