Další skandál Jona Jonese, byl obviněný ze sexuálního obtežování

Další skandál Jona Jonese, byl obviněný ze sexuálního obtežování zdroj: Profimedia

Neskutečné, Jon Jones už má zase problémy se zákonem.

Šampion lehké váhy UFC a pro mnohé nejlepší fighter všech dob už má zase problémy mimo oktagon. Jon Jones byl podle webu Bloody Elbow po dubnovém incidentu ve strip clubu obviněn z napadení a sexuálního obtěžování. Údajně obtěžoval servírku v TD’S Eubank Showclub v Albuquerque. Podle policie žena vypověděla, že nejdříve ji plácl přes zadek, vytáhl ji na klín a začal líbat na krku. Poté ji prý vzal pod krkem, do kravaty, a zvedl do vzduchu. 

Poté, co se Jones nedostavil 11. června podat vysvětlení k Metropolitnímu soudu v Albuquerque, bylo vzneseno obvinění a byla mu zaslaná soudní obsílka. Ta se ale podle online záznamu 24. června vrátila jako nevyzvednutá.

Jon Jones Thiago Santos Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Podle KRQE News byl ale Jones v neděli zaplatit u soudu kauci 300 dolarů. Jeho mluvčí poté sdělil, že se o všem dozvěděli až z médií. „Dnes média panu Jonesovi řekla o falešném obvinění proti jeho osobě a o nevyzvednutém dopise. Po obdržení potřebných dokumentů byl pan Jones uhradit malý poplatek a je připraven, spolu s několika svědky, fakticky vyvrátit zákeřné lži, které o něm kolují na veřejnosti.“

Nutno připomenout, že se nejedná o první případ, kdy se slavný fighter dostal do křížku se zákonem. V roce 2012 byl zatčený za řízení vozidla v opilosti, zaplatil kauci 1000 dolarů a je nucený používat ve všech svých vozidlech kontrolor alkoholu v dechu. V roce 2015 jel v půjčeném vozidle na červenou, čímž způsobil kolizi dalších dvou vozidel. Jones od nehody utekl a na místě nechal zraněnou těhotnou ženu. UFC mu v tu dobu sebrala titul a umístění v žebříčku, což si Jones vybojoval zpátky.

Od té doby ovšem stihnul dvakrát "rupnout" z testu na steroidy a další zakázané látky. Po odsezení trestu (v druhém případě zkráceného) se ale vrátil a opět vládne polotěžké divizi. Otázkou je, jak dlouho s ním bude mít UFC trpělivost. Jelikož ale představuje velké jméno a tedy zdroj peněz, asi hodně dlouho...

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články