UFC v Praze za dveřmi, Pudilová hlásí formu

UFC v Praze za dveřmi, Pudilová hlásí formu zdroj: Profimedia

To, o čem se v zákulisí MMA a mezi fanoušky jenom šuškalo, se stalo realitou. UFC bude v Praze!

23. února se ve vyprodané O2 aréně utkají novodobí gladiátoři pod hlavičkou nejslavnější ligy světa. Enormní zájem potvrdila i rychlost prodeje lístků, která předčila očekávání organizátorů. Stačilo pár dnů a kdo zaspal, měl smůlu. A že má tento obří cirkus co nabídnout. Klec dorazí z evropské kolébky MMA Londýna a s organizačním štábem UFC přijede 200 až 250 lidí.

Pro české fanoušky bude hodně atraktivní zápas domáci bojovnice Lucie Pudilové. Tu čeká páty zápas ve slavné soutěži. Soupeřkou jí bude obávaná Liz Carmucheová, čtyřiatřicetiletá velezkušená zápasnice a bývalá mariňačka. Pudilová je po dvou výhrách a dvou porážkách namotivovaná a říká: "Cítím se teď v nejlepší formě, v jaké jsem kdy byla. Hodně mi pomohlo, že jím střídměji. Mám to perfektně vyvážené a jsem díky tomu i mnohem rychlejší." Ač sestoupila z bantamové váhy na muší, chce pokračovat ve svém stylu a slibuje, že se pokusí zápas ukončit KO. Další české zástupce galavečer bohužel nenabídne. Zájem byl o Jiřího Procházku, ale ten je smluvně vázaný v japonské organizaci Rizin, takže účást odmítl.

V hlavním zápase celé show se nám představí zástupci polotěžké váhy, konkrétně Jan Blachowicz z Polska proti Thiagu Santosovi z Brazílie. V této pětikolové bitvě dvou elitních bijců půjde Blachowiczovi o přiblížení se k vysněnému titulovému zápasu. Santos, přezdívaný Marreta, tedy Kladivo, mu to ovšem rozhodně lehčí neudělá, poslední dva zápasy vyhrál brutálními KO a hodlá pokračovat ve stejném trendu. Mírně favorizovaný ale zůstává Polák, pro kterého hovoří ve prospěch tři výhry v řadě.

Z dalších utkání je dobré upozornit například na zápas v polotěžké váze Američana Giana Villanteho a Poláka Michala Oleksiejczuka a střetnutí Damira Hadžoviče z Bosny a Marca Pola Reyese z Mexika. Diváci se mohou těšit také na jména jako John Dodson, Michel Prazeres nebo Ramazan Jemejev (bývalý šampion M1 Global). Fightcard obsahuje momentálně šestnáct jmen a zcela jistě nejde o druhořadou akci. Praha dostala obrovskou šanci vybudovat si jméno a v připadě organizančního úspěchu se rýsuje veliká naděje, že příště už by se v O2 Aréně mohlo bojovat o UFC titul. Pokud jste nesehnali lístky, zápasy je možné sledovat na české stanici Nova Sport nebo na americké ESPN, která od letošního roku vystřídala FOX.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články