Polský tank Blachowicz vypnul Andersona v prvním kole a řekl si o titulový zápas

Polský tank Blachowicz vypnul Andersona v prvním kole a řekl si o titulový zápas zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz se s Andersonem na turnaji UFC Fight Night 167 vůbec nemazal a po čtyřech minutách ho poslal spát.

Polotěžká váha a hlavní zápas večera. Polský rodák Jan Blachowicz ve svých šestatřiceti letech patří k jedněm z nejzkušenějších harcovníků. Před dnešní nocí evidoval ve svých statistikách šest výher ze sedmi zápasů (porazil ho pouze Thiago Santos), což ho stavělo do pozice jednoho z nejžhavějších kandidátů na titulový zápas.

Třicetiletý Američan Corey Anderson má také své odbojováno. V UFC si kroutí už šestý rok a za tu dobu už zvládl zdolat několik dobrých jmen. Dnes nastupoval se čtyřmi výhrami v řadě, když naposledy v listopadu už po dvou minutách poslal v k zemi Johnnyho Walkera. I on byl před dnešním večerem kandidátem na „titulák.“

Duel začal velice opatrně. Blachowicz zabral střed oktagonu a těžkopádně se otáčel, aby měl výrazně rychlejšího Andersona stále na očích. Nepřišel však žádný útok a spíše se jednalo o klasickou prvotní oťukávanou. Postupem času se ale více osměloval Blachowicz, který předvedl pár dobrých výpadů. Anderson se sice několika úderům dokázal vyhnout, ale sám s žádným protiútokem nepřišel.

Blachowicz navíc začal přidávat na intenzitě a dobře trefil tvrdý pravý zvedák přímo na bradu. Ten byl předzvěstí následujících chvil. Anderson se totiž pokusil o úder, který ale vůbec netrefil a než stačil použit druhou ruku, přilétla mu Blachowiczova pravačka rovnou mezi oči. Hotovo. Konec. Absolutní KO. Anderson se po kontru skácel k zemi jako podťatý a v tu chvíli by vám neřekl ani svoje jméno.

„Blach“ hned po ukončení svojí pozornost přesunul do hlediště, kde v první řadě seděl šampion polotěžké divize Jon Jones. Polák jeho směrem roztáhl paže, což bylo jasné gesto. Jako by na něj křičel: „Tak co na to říkáš? Bylo to dost dobré? Budu další vyzyvatel?“ Usmívající se Jones, který byl evidentně potěšený jeho výhrou, mu odpověděl podobným signálem roztažených paží. Máme o dalším titulovém zápase jasno?

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články