"Jacare" Souza jde o váhu výš a čeká ho polský tank Blachowicz

"Jacare" Souza jde o váhu výš a čeká ho polský tank Blachowicz zdroj: Profimedia

Začíná se nám rýsovat listopadový turnaj v Sao Paulu a hlavní duel bude více než zajímavý. 

A máme tu další přesun ve váhových divizích. Veterán UFC Ronaldo Souza se rozhodl, po nečekané dubnové porážce od Jacka Hermanssona, opustit střední váhu a jít o třídu výš, to znamená do polotěžké. A už má i domluveného soupeře, kterým nebude nikdo jiný než polský bijec Jan Blachowicz. Jejich duel by měl být hlavním zápasem turnaje UFC Sao Paulo, který se uskuteční 16. listopadu. Vše pro ESPN potvrdil také šéf UFC Dana White.

Ronaldo Souza, přezdívaný "Jacare", prošel slavnou školou brazilského jiu jitsu rodiny Gracie a v tomto sportu patří k jedněm z nejoceňovanějších.  S MMA začal už v roce 2003 a i když hned první zápas prohrál, tak nic nevzdal a začal ukončovat submisemi jednoho soupeře za druhým. Do UFC se dostal v roce 2013 a zde dokázal například porazit gilotinou Gegarda Mousasiho nebo utlouct Vitora Belforta. Zastavili ho až jména jako Yoel Romero, Robert Whittaker nebo Kelvin Gastelum. I to svědčí o jeho skvělé vizitce.

Jan Blachowicz je produktem slavné polské KSW. Univerzál, který umí na zemi, ale je především nekompromisní v postoji, kde využívá svých silných rukou a dokáže své soupeře neskutečně zasypat a vypnout. V UFC je od roku 2015 a začátek měl velice krušný. Z šesti zápasů hned čtyři prohrál a chvílemi to vypadalo, že už nový kontrakt nedostane. Naštěstí se zvedl, porazil podruhé Jimiho Manuwu a Jareda Cannoniera a od té doby až na jeden výkyv s Thiagem Santosem jede jako stroj. Naposledy se o jeho tvrdých pěstech přesvědčil Luke Rockhold, kterého letos v červenci vypl ve druhém kole. Blachowicz je jedním z horkých kandidátů na titulový zápas.

V Sao Paulu nám kromě této dvojce vznikají také duely Antonio Rogerio Nogueira vs. Trevor Smith a James Krause vs Sergio Moraes.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články