"Až porazím Kotlára, pana Volného rád zbiju i zadarmo," říká kulturista Karlos Benda před druhým zápasem

"Až porazím Kotlára, pana Volného rád zbiju i zadarmo," říká kulturista Karlos Benda před druhým zápasem Karlos Benda potvrzuje, že trénink kopů není nic snadného | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

V historicky prvním zápase těžkých vah organizace Clash of the Stars se představí Karlos Benda proti Jaroslavu Kotlárovi. Karlos si na soupeře věří a rovnou nastínil plány do budoucna, kdy by rád nastoupil s bývalým poslancem Lubomírem "Flákancem" Volným.

Kontroverzní projekt Clash of the Stars získává čím dál větší popularitu, a proto na podzim uspořádá v pořadí již třetí turnaj. Oznámen je hlavní zápas Filip Grznár vs. Aleš Bejr a také návrat kulturisty Karlose Bendy, který v souboji těžkých vah vyzve Jaroslava Kotlára.

Karlos se premiérově představil už na předešlém turnaji, kde vydržel patnáct minut s kickboxerem Filipem Roubíčkem. Po měsíci a půl tréninku předvedl úctyhodný výkon, a i když prohrál, vysloužil si chválu od fanoušků i profesionálních bojovníků. Populární kulturista ukázal srdce válečníka, který se nebojí žádné výzvy.

Jako celoživotní fanoušek bojových sportů si Benda splnil dávný sen a stal se MMA zápasníkem. Pro těžké váhy je však problém shánět adekvátní soupeře. Promotér Tomáš Lesy rozhodil sítě a pro Karlose domluvil pořízka Jaroslava Kotlára, který váží 130 kilogramů. Bude z toho první duel těžkých vah v historii organizace a lákadlo pro fanoušky, kteří mohou očekávat tvrdou bitvu, která rozhodně neskončí bodovým rozhodnutím.

V další časti našeho projektu „Z pódia do klece“ jsme Karlose vyzpovídali ohledně dalšího soupeře, začátku tříměsíční přípravy a došlo i na exposlance Lubomíra Volného, který si hraje s myšlenkou vstoupit do světa bojových sportů.

Zdravím fanoušky bojových sportů a čtenáře Fights.cz. Je mi opět velkou ctí odpovědět na pár otázek.

Máš potvrzený další zápas v Clash of the Stars. Tvým soupeřem bude Jaroslav Kotlár. Půjde o souboj těžkých vah. Jak zatím vnímáš svého soupeře?

Můj další soupeř Jaroslav Kotlár může na sociálních sítích působit trošku komicky, ale když jsem sledoval videa, kde lapuje a boxoje, tak musím říct, že je opravdu dobrý. Vzhledem k tomu, že váží kolem 130 kg, počítám, že jestli mě v malých rukavicích pořádně trefí, urazí mi palici (smích). Rozhodně můžu říct, že je lepší boxer než já. MMA je ale komplexní sport, takže se s ním rozhodně nehodlám přestřelovat v postoji.

Při své premiéře jsi překvapil skvělým výkonem proti Filipu Roubíčkovi, jak na tento zápas zpětně vzpomínáš?

Byl to pro mě životní zážitek, na který budu pořád vzpomínat. Vyprodaná hala, 3 tisíce lidí a proti vám soupeř, který vám chce ublížit. Rozhodně to byl jeden z nejsilnějších zážitků v mém životě.

Ačkoli máš za sebou pouze jeden MMA zápas, získal jsi určité zkušenosti. Myslíš, že budeš mít v tomto směru nad soupeřem velkou výhodu?

Nevím, jestli velkou výhodu, ale nějakou určitě. Především psychickou. Přeci jen, mnoho lidí v hale a všechen ten cirkus okolo může člověka rozhodit. Každý se s tím popere trošku jinak. Nevím, jak je na tom Jarda s bojovými zkušenostmi. Možná se dřív rval na ulici a má s tím zkušenosti. Já jsem mírumilovný člověk, a i když jsem dělal chvíli vyhazovače, tak jsem se téměř nikdy nepral. Poprvé až s Filipem Roubíčkem v MMA.

Před prvním utkáním jsi měl pouze měsíc a půl na přípravu. Nyní tě čeká tříměsíční trénink. Prozradíš nám, jak máš nastavené tréninkové jednotky a jak skloubíš MMA s kulturistikou?

Ani ty tři měsíce nejsou moc dlouhá doba, ale určitě se s tím už dá pracovat. MMA tréninky mám každý druhý den, stejně tak kulturistické. Do toho mám ale zařazené i kardio cvičení. Takže cvičím vlastně každý den, dvakrát týdně i dvoufázově. Samozřejmě, když jsem hodně unavený nebo bolavý, tak si dám den volna, ale moc jich vážně není. Nutno říci, že to zvládám, protože pracuji z domova a jsem schopen mít perfektní jídelníček, který je základem k dobré regeneraci. Tady chci ale říct velmi důležitou věc. Pokud to má člověk nastavené takhle těžké tréninky, je zásadní, aby správně poslouchal své tělo. Nesmí se zranit, přetrénovat a chovat se tak, aby tréninky nebyly kontraproduktivní. Své tělo výborně znám a poznám své hranice. Proto si mohu dovolit trénovat až takhle extrémně.

Jako kulturista a fitness trenér dokážeš skvěle pracovat se svojí váhou. S kolika kilogramy chceš vstoupit do zápasu?

Aktuálně mám něco mezi 108 a 110 kilogramy. Do zápasu bych zkusil mít 115. Uvidíme ale, jak to půjde, kvůli náročnosti tréninku i kardia. Ale určitě budu mít přes 110, abych vedle soupeře nevypadal malý. Jarda Kotlár má údajně mezi 120 a 130 kily. Takový cvalda se bude těžko házet na zem.

Půjde o první zápas těžkých vah v Clash of The Stars. Může rozhodnout jeden přesný úder. Budeš v přípravě spárovat i s těžkými chlapy?

Protože mám proti sobě velkou hroudu masa, tak tomu tréninky přizpůsobujeme. Mám ale štěstí, protože jeden z mých trenérů, Dan Hromulák, váží 115 kg a je to vážně velký chlap. Právě on mi soupeře skvěle napodobí. Dostat od svého trenéra pořádný granát, je fakt něco. Ale na takové údery si časem zvyknu a v zápase se to jistě projeví.

Nedávno jsi oznámil, že plánuješ trénovat s Filipem Grznárem a Alešem Bejrem, také účastníky následujícího turnaje. Domlouval jsi tréninky i s jinými zápasníky?

Ano, mám domluvený trénink jak s Filipem, tak s Alešem Bejrem. Budou to však jen jednorázové akce na jeden den. Zatrénovat si mi nabídli i další zápasníci či trenéři. Například Míša Kotalík z Oktagon MMA, ozval se mi i trenér Filipa Roubíčka. Takže pokud bude čas, rád jejich nabídky využiju.

Na internet jsi sdílel videa, kde se učíš kopat. Můžeš běžným čtenářům pospat, jak těžké je kopání v bojových sportech?

Naučit se správně kopat, je doopravdy těžké, anebo jsem já hrozné jelito. Pár let jsem hrál fotbal, tak jsem si říkal, že kopat umím. Opak je pravdou. Na začátku dobrý postoj, stojná noha se musí vytočit do strany, jít na špičku. Úderová noha nejdříve kolenem nahoru, netrefovat nártem, ale holení, a tak dál a tak dále. Je vážně těžké to zkombinovat dohromady. Teď možná řeknu nepopulární názor, ale jsem zastánce toho, že není třeba umět kompletně techniku, ale správně ji využít v zápase. Nepotřebuji mít skvělý box, nádherné kopy, ale chci hlavně vyhrát zápas. Věřím, že když správně kopnu, i špatně technicky, tak soupeře dokážu ohrozit i ukončit. To je můj cíl. Určitě budu trénovat tak, abych techniku vypiloval. Možná to bude trvat léta, ale dám tomu všechno.

V bulvárních článcích se objevily zprávy, že Clash of the Stars jedná s Lubomírem Volným a Ty jsi v minulosti zmínil, že bys mu rád rozbil hubu. Platí to stále?

Až porazím Kotlára, pana Volného rád zbiju i zadarmo. Je to opravdu hloupý, zlý a zákeřný člověk, kterého nemohu ani cítit. Takže ano, pokud bude příležitost, hrozně rád ho zmlátím.

Závěrem bych chtěl poděkovat čtenářům i fanouškům bojových sportů. Vážím si vaší podpory a udělám vše, abych Kotlára porazil a připsal si první KO v Clash of the Stars.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články