Babu Jagu respektuji, ale jdu ho porazit, říká Matyas Viszlay, který shodil 15 kilogramů během 10 dnů

Babu Jagu respektuji, ale jdu ho porazit, říká Matyas Viszlay, který shodil 15 kilogramů během 10 dnů zdroj: Foto: se svolením KSW

MMA trénuje 4 roky a už má smlouvu v KSW. Nyní slovenský wrestler vyzve Václava Mikuláška a plánuje se zapsat do povědomí českých fanoušků. Představujeme vám Matyase Viszlaye. 

Ahoj Matyasi. Čeká Tě premiéra v Oktagon MMA. Jsi teprve na začátku své kariéry a fanoušci Tě zatím moc neznají. Můžeš se nám tedy představit?

Pocházím z Košic a trénuji v TOP Teamu Košice. Jsem podnikatel a MMA zápasník. V Oktagonu jsem již zápas měl. Na Oktagon Prime 2 v Košicích, ale to bylo dle amatérských pravidel.

Jak jsi se dostal k MMA a bojovým sportům obecně?

Úplně jednoduše (smích). Líbilo se mi už hodně dlouho, sledoval jsem UFC i všechny turnaje Oktagonu, ale na tréninky mě přivedl můj bratranec z třetího kolena, který také trénuje v TOP Teamu.

Trénuješ TOP Teamu Košice. Kdo je tvým trenérem a jaké máš týmové kolegy?

Hlavním trenérem je Matus Laincz, bývalý MMA zápasník, který je na scéně opravdu dlouho a starší generace ho určitě poznají, protože býval možná nejlepší welterová váha v Československu. Spáruji například s Tibi Balazsem, s Pavolom Langerem, který půjde brzy o titul v Oktagonu, je tam samozřejmě více borců, ale většinou se rvu s těmi, které jsem jmenoval. Trénuji taky s Jožom Wittnerem, kterého všichni dobře znáte.

Máš za sebou zatím dva profesionální zápasy. Jak na ně zpětně vzpomínáš?

Mám za sebou tři zápasy, ten jeden nebyl zapsaný. V prvním zápase jsem vyhrál za 40 sekund, ale ten zápas zapsaný nikdy nebude, nevím proč. Druhý zápas byl s Patrikem Jevickým, kterého jsem vybil raz dva. V tom zápase jsem se cítil skvěle, neměl jsem žádná zranění, do přípravy jsem dal úplně všechno a to se ukázalo v zápase. Třetí zápas byl na KSW, kam jsem nastoupil se zraněným žebrem. Zranění jsem opravdu cítil, a proto jsem zápas nedokázal ukončit před limitem. V zápase jsem ale nechal úplně všechno a byl jsem spokojený, protože jsem dokázal překonat zranění a výhra je prostě výhra.

Jak probíhala jednání s KSW a jak na Tebe působilo prostředí či zázemí organizace?

KSW je brutální. Od doby, co jsem vystoupil z letadla, až co jsem nastoupil do klece, bylo o mě postaráno. Dostávali jsme dokonce i nějaké kapesné, abychom si mohli cokoliv pořídit. Po zápase hned přišla zdravotní kontrola, což se mi líbilo, že se starají o zdraví bojovníků. Je to naprosto profesionální a nejlepší organizace v Evropě. Byl jsem maximálně spokojený.

Tvojí doménou je síla a wrestling. Jak probíhají tréninky postoje, vnímáš v této oblasti velký progres?

Samozřejmě se snažím zlepšovat ve všem a také se zlepšuji. MMA dělám chvíli, od ledna 2019. Když začal covid, tak jsem měl pauzu a netrénoval. Takže můžu říct, že to nedělám dlouho, ale zlepšuji se ve všech oblastech. Na postoji makám každý den a ukážu to i v zápase.

Co říkáš na svého soupeře, kontroverzního Vaška Mikuláška? Případná výhra Tě může výrazně zapsat do povědomý domácích fanoušků.

Tak Baba Jaga, respektuji. Je to zkušený bojovník, nejzkušenější z mých soupeřů. Těším se na to. Je to skvělý postojář, což ukázal v zápasech s Raškou nebo Zuzákem. Já nemám co ztratit, ale samozřejmě tam jdu vyhrát.

Václav o tobě řekl, že jsi silový typ, kterému brzy odchází fyzická kondice. Pracoval jsi dostatečně na fyzičce, abys soupeře vyvedl z omylu?

Kondičně jsme se extrémně posunul. Jsem úplně jinde, než jsem byl dřív. Mám za sebou i zápas 3x5 min a myslím si, že kondice bude na mé straně.

Co pro Tebe znamená zápas v nejlepší česko-slovenské organizaci?

Hodně to pro mě znamená. Vážím si toho, že se mi ozvali. Zápas jsem vzal 10 dnů před jeho konáním. Ještě minulé pondělí jsem měl 103 kg, takže masakr. Těším se moc, protože se můžu ukázat na domácí scéně, beru i Čechy jako domácí. Turnaj bude hodně sledovaný a nechám v kleci úplně všechno.

Jaké máš plány na letošní rok a kdy Tě uvidíme znovu bojovat?

V květnu budu na East Pro Fight v Košicích proti Michalu Kotalíkovi, léto bych chtěl mít volno. Ale pokud přijde nabídka na nějaké velké jméno – jsem tady. Dále jednáme s KSW, protože mám smlouvu ještě na tři zápasy. Pokud to ideálně vyjde, chtěl bych se tam představit během podzimu. 

 

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články