Brazilec Silva na body dominoval nad polským bojovníkem Bryczekem

Brazilec Silva na body dominoval nad polským bojovníkem Bryczekem Robert Bryczek vs. Leandro Silva | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Silva tak výhrou trochu zamotal situaci ve welterové váze OKTAGON MMA. 

Welterová váha. Robert Bryczek pochází z Polska, kde prošel několika menšími organizacemi. Za svojí kariéru držel doposud deset vítězství, z toho sedm v řadě, a dvě porážky. V organizaci OKTAGON MMA už se jednou objevil a to v jeho posledním zápase letos v červnu, kdy porazil Matea Kertesze na body. V případě výhry by nejspíš vyzval šampiona divize Davida Kozmu,

Brazilec Leandro Silva má za sebou dokonce sedm soubojů v UFC a rozhodně tam nebyl do počtu. Kromě toho nastupoval po celém světě a před dneškem držel třiadvacet výher a osm porážek. V České republice to pro něj dnes byla ale premiéra. Naposledy v ruské ProFC podlehl na body domácímu Maximu Shvetsovovi.

Duel začal v opatrnějším stylu, kdy se oba dva oťukávali. Silva vypálil dva silné round kicky někam do oblasti břicha, ale s Bryczkem to skoro ani nepohnulo a stále se soustředil spíše na ruce. První kolo sice probíhalo v tempu, ale spíše se jednalo o takové oťukávání, které výjimečně přerušil tvrdý úder nebo kop, ale nic závažného se vlastně úplně nestalo.

Druhé kolo začalo stejně tak jako první skončilo. Jelo se sice ve větší rychlost, ale hodně se taktizovalo a ani jeden ze soupeřů se nechtěl pouštět do větší kombinace. Silva ale věděl, co dělá a dále rozdával své velice tvrdé round kicky. Na Bryczekovi už postupně bylo vidět, že mu kopy chutnají čím dál, tím méně a je lehce pokroucený. V tu chvíli se Silva pokusil Poláka dostat na zem, ale ten to zázračně ubránil. Největší akce začala minutu před koncem, kdy ho Silva tvrdě napálil pravou zadní, nahnal ho k pletivu a celých šedesát sekund freneticky mlátil. I když byl Bryczek zralý na ručník, přežil až do závěrečného gongu.

Ve třetím kole už se Silvovi podařilo Bryczeka hned na začátku dostat na zem a vláčel s ním jako s hadrem. Držel si ho, měnil pozice a občas přidal nějaký úder, těmi otevřel polskému bojovníkovi ránu nad obočím. Bryczek se bránil ze všech sil a bylo vidět, že už ho ani vývoj bodů moc nezajímá. Snažil se se pouze vydržet do konce. Občas sice máchal rukou kolem sebe, ale absolutně nenašel cíl. Do závěrečného gongu nakonec vydržel, ale jak bylo jasné už od druhého kola. Silva dominantně zvítězil. Kdo teď vlastně vyzve Kozmu tak není jasné. 

Vítězství na body (3:0) - Leandro Silva 

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články