Česká lvice Lucie Pudilová v srpnu opět vlétne do UFC

Česká lvice Lucie Pudilová v srpnu opět vlétne do UFC Lucie Pudilová | zdroj: Profimedia

Lucie Pudilová se v Americe opět pokusí ukázat, že si nic nedělá z velkých jmen.

Na webu MMA News se pro české fanoušky objevila velice zajímavá zpráva, naše nejlepší MMA bojovnice Lucie Pudilová se znovu představí v UFC. Její fight se uskuteční 3. srpna v rámci turnaje UFC Newark a soupeřkou jí bude starší sestra šampionky muší váhy Antonina Shevchenko.

Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Pudilová, která s profesionálním MMA začala v roce 2014 v rámci české organizace GCF se postupně přes severní Evropu a Anglii probojovala až do UFC, kde poprvé nastoupila jako náhradnice za Veronicu Maceo proti Lině Länsberg. Zápas byl krvavá řežba, a ačkoliv byla Pudilová lepší, což uznala i její soupeřka, rozhodčí ji nechali těsně prohrát na body. V témže roce už se ji na body vyhrát podařilo, když s přehledem zdolala Korejku Ji Yeon Kim, a to samé v únoru 2018 Kanaďanku Sarah Moras. Za další těsnou prohru, tentokrát s Irene Aldanou získala prestižní ocenění „Fight of the Night“ a 50 000 dolarů. Úplně poslední zápas má většina z nás určitě v živé paměti, letos v únoru na body podlehla ve vyrovnaném souboji Liz Carmouche před bouřícím českým publikem v pražském UFC.

Antonina Shevchenko zdroj: Profimedia

Antonina Shevchenko, jejíž slavnou sestru Valentinu čeká právě poslední soupeřka Pudilové, začínala s MMA v roce 2002 v rodném Kyrgyzstánu, poté bojovala v Jižní Koreji, Anglii a ve Spojených Arabských Emirátech. Když vyhrála i pátý zápas v řadě, vyhlédl si ji šéf UFC Dana White a v roce 2018 ji pozval do své internetové show „Dana White’s Tuesday Night Contender Series 11“.

Tam měla trochu štěstí, protože její původní soupeřka Silvana Juarez 8 dní před duelem odstoupila a jako náhradnice přišla Jaymee Nievara. Tu Shevchenko v druhém kole doslova ukopala koleny, a to jí vystřelilo přímo do UFC. Zde nejdříve porazila na body Korejku Ji Yeon Kim a letos v dubnu jí stejným stylem uštědřila její první porážku v kariéře Roxanne Modafferi.   

Je trochu škoda, že UFC sází do cesty Pudilové samé nelehké soupeřky. Liz Carmouche po vítězství nad Lucií bude bojovat o titul a Antonina Shevchenko je i přes svou minulou prohru (která vzešla spíš z rozdílu stylů) vysoce kvalitní bojovnicí. Nicméně, neortodoxní a bojovný styl Pudilové snad dokáže překonat i tuto překážku.

Zdroje:  MMA News , tisková zpráva

Nejnovější články