Cesty bojovníků se opět protnou, čtvrtfinále turnaje z dílny UPC čekají hned dvě odvety

Cesty bojovníků se opět protnou, čtvrtfinále turnaje z dílny UPC čekají hned dvě odvety zdroj: Profimedia

Šestnáct thaiboxerů se v sobotu utká o postup do nejlepší osmičky a šanci vyhrát 50 tisíc korun. Na startovce najdeme i dvě zajímavé odvety.

Pořad Cesta bojovníka má za sebou první dva díly. V tom prvním jsme v průběhu soustředění sledovali, jak jsou na tom jednotliví thaiboxeři s fyzickou kondicí i technikou. Druhý díl nás zase nechal nahlédnout do domovských gymů a představil jednotlivé zápasové dvojice.

V rámci turnajové osmice zápasů uvidíme hned dvě odvety. "Highlander" Matěj Trčka v roce 2019 Lukáše Mandince v Trenčíně na body porazil. Pro soupeře má slova respektu i trenér slovenského bojovníka Tomáš Tadlánek. "Nejtěžší zápas pro něj bude ten první. Myslím, že chytil nejlepšího zápasníka ze všech Čechů, takže pro mě je to předčasné finále." 

Tadlánek má v dobré paměti i první zápas jeho svěřence proti Trčkovi. "Ten rok nebyl pro Manďa úplně ideální, co se týče sportovní kariéry. Nedával podle mě do tréninků ani půlku toho, co do nich dává teď." A na souboj si moc dobře vzpomíná i sám Mandinec, byť ne zrovna v dobrém: "Tehdy jsem moc netrénoval a ještě jsem měl zvýšené teploty, byl jsem i nemocný a tím pádem to dopadlo tak, že jsem těsně prohrál na body. Doteď mě to štve, že jsem ten zápas prohrál kvůli své hlouposti a hlavně lennosti tehdy." Nyní ho ale prý nakopla možnost ukázat se v ostře sledovaném turnaji.

Odchovanec trutnovského Highlanders gymu, nyní trénující v pražském Spejbl gymu, Trčka má ale jasno, podle něj jde jen o výmluvy. "Kdyby na tom byl až tak špatně, jak říká, tak by do toho zápasu nešel. Měl to zápas večera ve svém městě, a když jsem ho viděl, jak se rozcvičoval, tak mi přišel namotivovaný úplně normálně."

Mandinec i Trčka vyznávají tradiční muaythai styl a oba mají na svém kontě spousty zápasů. Zástupce Victory gym Trenčín je mašina vyznávající agresivní styl, oproti tomu český zástupce je spíše technický bojovník, který svého soupeře systematicky rozebírá. Vyrovnaný souboj, který nemá výrazného favorita.

Matěj Trčka vs Lukáš Mandinec zdroj: Foto: se svolením UPC Fight

Druhou odvetou bude pak doslova bratrovražedný souboj mezi Renatem Beketem ze Spejbl gymu a Honzou Černým z Palec gymu. Oba kluby sdílí stejnou budovu, takže se jejich zástupci trénují doslova paralelně vedle sebe, přesto již mnohokrát poměřili síly v ringu. Černý a Beket konkrétně před dvěma lety, kdy bral vítězství na body Černý. Podle trenéra Michala Vančury to bylo především kvůli pasivitě a jeho svěřenec prý porážku velmi těžce nesl. O to hladovější bude Beket v odvetě.

O motivaci prý ale nemá nouzi ani Honza Černý, což potvrdil jeho trenér Michal Reissinger: "Je vidět, že zápas s Beketem bere hodně vážně. Vím, že mu hodně leží v žaludku to, že Beket zlehčoval jeho vítězství a myslím si, že Johny do toho vlítne a ukáže nám i Beketovi, že ta výhra byla zasloužená."

Renat Beket vs Jan Černý zdroj: Foto: se svolením UPC Fight

Kromě těchto dvou nás čeká ještě dalších šest zápasů, v nichž se o postup do semifinále pobije zbytek bojovníků z Cesty bojovníka. Celý turnaj bude možné sledovat skrz placený přenos na livesignal.tv, kde najdete zdarma ke zhlédnutí i všechny dosavadní díly Cesty bojovníka.

Cesta bojovníka zdroj: Foto: se svolením UPC Fight

Zdroje:  UPC Fight

Nejnovější články