Chochlíková v Thajsku pás nezískala, vítězství ale klidně mohlo jít na její stranu

Chochlíková v Thajsku pás nezískala, vítězství ale klidně mohlo jít na její stranu Monika Chochlíková s opaskem WMC | zdroj: FOTO: Se svolením Rajadamnern

Ne každá prohra je prohra. Monika Chochlíková předvedla v životním zápase skvělý výkon, rozhodčí ji ale vyhrát neviděli.

Slovenská bojovnice Monika Chochlíková už získala spoustu medailí a titulu, přesto byl pro ni zápas na prestižním thajském stadionu Rajadamnern speciální. Vyzvala totiž domácí šampionku Somratsamee a mohla se stát jeho první nethajskou majitelkou. "Momentálně je to nejdůležitější titul v profesionálním thajském boxu, který můžu získat," prozradila nám těsně před zápasem.

Soupeřku samozřejmě vůbec nepodceňovala. "Představuje pro mě obrovskou výzvu, protože je na tom stadionu zatím neporažená, má na svém kontě 11 nebo 12 výher v řadě, ale udělala jsem vše proto, aby to vyšlo."

Zápas byl vypsán na 5 x 2 minuty a od začátku do konce byl nabitý akcí. Monika se skvěle hýbala a pracovala na vzdálenost, Somratsamee měla na svou straně tvrdost a klinče, i když i tam Slovenka dokázala zahrozit lokty. O tom, o jak moc vyrovnaný souboj šlo, svědčí i bodové lístky. Jeden sudí měl totiž před posledním kolem remízu, dva viděli vítězit Thajku.

Je jasné, že porazit thajskou šampionku u ní doma byla od začátku tak trochu mission impossible. Thajské stadiony mají navíc hodně svébytná kritéria bodování, kterým často nerozumí ani sami bojovníci a jejich trenéři. Jistě, v bojových sportech je vždycky možné soupeře knockoutovat, to se ale snadněji řekne, než udělá. 

"V zápase buď vyhrajeme, anebo se učíme. Včera jsem získala další zkušenosti, ze kterých se poučím, abych mohla dál růst. Být na vrcholu není jednoduché a zápasit s těmi nejlepšími už vůbec ne. Ke kdyby bylo, tak by to dělal každý, ne?" bere celou věc s nadhledem sama Chochlíková. Tu teď čeká pár dnů oddychu, a pak začne příprava na PML 9, mistrovství světa a mise samozřejmě nekončí ani v Thajsku.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články