Další světový úspěch pro slovenské MMA! Chochlíková zvládla premiéru v Bellatoru na výbornou, Francouzku ukončila "Louskáčkem"

Další světový úspěch pro slovenské MMA! Chochlíková zvládla premiéru v Bellatoru na výbornou, Francouzku ukončila "Louskáčkem" zdroj: Profimedia

Československé MMA letos jede! David Dvořák, Jiří Procházka, Ludovít Klein a nyní také Monika Chochlíková. Ta si střihla premiéru v MMA rovnou v prestižní americké organizaci Bellator.

Organizace Bellator bývá považována za číslo 2 hned po UFC. Když ji před lety ovládl Attila Végh a stal se šampionem polotěžké váhy, byl to pro slovenské MMA obrovský úspěch. Bohužel v našich končinách tehdy ještě smíšená bojová umění nebyla ani zdaleka tak populární jako dnes a Attila si musel na zaslouženou slávu počkat ještě několik dalších let.

Skoro stejně tak dlouho čekal Végh na své následovníky, kteří by úroveň slovenského MMA opět ukázali na nejprestižnějších světových kolbištích. Až minulý víkend se jeho učedník Ludovít Klein konečně představil ve slavné UFC, kde se blýskl parádním knockoutem v 1. kole. Pomyslnou pochodeň po něm následně převzala Monika Chochlíková.

Dlouholetá úspěšná reprezentantka v kickboxu a thajském boxu si pro start své MMA kariéry nevybrala nejsnazší cestu. Premiéra ji totiž čekala rovnou na ostře sledovaném turnaji Bellator 247 v Milánu. Proti ní nastoupila francouzská bojovnice Jade Jorand, pro níž to byl rovněž první oficiální MMA zápas. Před tím se v Bellatoru blýskla parádním knockoutem v kickboxerském zápase.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený JADE *The Princess* JORAND (@jadejorand),Říj 12, 2019 v 11:44 PDT

Zápas začal v rychlém tempu a francouzská "Princezna" byla tou aktivnější. Monika však zkušeně vyčkávala a dobře časovala své protiútoky. Nebezpečně vypadala především její zadní přímá. Když o pár vteřin později za údery schovala kop na hlavu, poslala soupeřku na zadek. Než k ní však stihla doběhnout, byla už Jade opět při smyslech a zvládla údery vykrýt. Chochlíkovou navíc takticky svázala a držela ji na zemi, kde se nic moc nedělo. Když se boj před koncem kola dostal opět do postoje, Francouzka nemeškala a stáhla Slovenku opět na zem, kde snáz přežila do konce kola.

Ve druhém kole Jade na nic nečekala a šla po takedownu, protože v boji na zemi se jí vedlo lépe. Monika ale její pokus o strh dobře bránila. Když se boj přece jen dostal na zem, nasadila zrádnou páku na žebra. Té se v našich končinách od loňské Oktagon výzvy, kde ji proslavila Michaela Dostálová, přezdívá "Louskáček" (v angličtině známá jako Scorpion rib crush). Její specifikum spočívá v tom, že pokud ji neznáte, do poslední chvíle jí nevěnujete pozornost, protože nemáte tušení, že by vás mohl soupeř utáhnout přes žebra.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Říj 1, 2020 v 10:52 PDT

Nejnovější články