Lajoš Klein vyhrál ukázkovým KO hned na začátku prvního kola!

Lajoš Klein vyhrál ukázkovým KO hned na začátku prvního kola! Lajoš Klein se raduje z ukázkového knockoutu, který nadělil Shanu Youngovi. | zdroj: Profimedia

Podívejte se na tvrdý knockout, který se povedl prvnímu Slovákovi v UFC. Lajoš Klein potvrdil své kvality i v nejlepší lize na světě.

Jestli snad ještě někdo pochyboval, že Lajoš Klein patří do UFC, tak po dnešku už nemůže být pochyb, že si Lajoš místo mezi těmi nejlepšími zaslouží.

Lajoš do UFC zaskočil jako náhradník na poslední chvíli, proti těžkému soupeři v podobě Shana Younga, který před třemi lety bojoval dobrou bitvu i se stávajícím šampionem pérové divize, Alexanderem Volkanovskim. Young je tvrďák, který v UFC odbouchal už 3 zápasy a sice není bůhvíjaký technik, ale své soupeře umí zavést do hlubokých vod a dokáže snést pořádou ránu. O tom také svědčí fakt, že nikdy nebyl v zápase ukončen. Tedy až do té doby, než v oktagonu potkal Lajoše Kleina. Ten ukončil 15 ze svých 16 výher a dnes si zapsal svoje životní vítězství.

Hned od začátku zápasu ani jeden z borců nechtěl ustupovat, takže kolem sebe začali kroužit a oba dva čekali na svou příležitost. Klein bojoval klasicky v obráceném gardu, zatímco Young začal v klasickém střehu. Po chvíli Young otestoval Kleina lehkým lowkickem, ale ten mu to za chvíli vrátil tvrdým frontkickem ze zadní nohy na žebra. Za chvíli mu k tomu Lajoš přidal i levý roundkick na tělo a Youngova žebra začala rudnout.

Netrvalo dlouho a Lajoš se chopil příležitosti. Zaútočil neobvyklou kombinací ve formě jabu, předního háku a backfistu, to vše svou přední rukou. Young na backfist reagoval zakloněním a při tom dal ruce dolů. To ale byla obrovská chyba, protože přesně na to Lajoš čekal a za svůj backfist poslal svůj, teď už vyhlášený, levý highkick, kterým Younga trefil přímo na čelist a viditelně jím otřásl.

Klein na nic nečekal a rychlou kombinací úderů v podobě levého háku, pravého zvedáku a levého háku jej dorazil na zem, kde ještě stačil přidat pár úderů, než mezi oba borce vlétl rozhodčí a zápas v čase 1:16 ukončil.

Lajoš nemohl zakrýt radost, kterou měl ze svého povedeného debutu v UFC. I komentátoři Paul Felder a Jon Anik nešetřili pochvalami a Paul Felder dokonce předpověděl Kleinovi pozici budoucího vyzyvatele.

Jako třešnička na dortu pak byl vtipný pozápasový rozhovor, kde Lajošův trenér Attila Végh zastával funkci překladatele:

„No, moc jsem nezachytil, na co se ptal, prostě řekni ‚I’m brutal happy‘,“ poradil Végh svému svěřenci, který opravdu byl brutálně šťastný a rozhodně měl pro to pořádný důvod. Lajoš si svým KO sice určitě řekl o bonus za výkon večera, ten ale bohužel pravděpodobně nedostane, protože neoficiální UFC politika je taková, že zápasník, který nesplní váhový limit, na žádný bonus nedosáhne. A Lajoš nesplnil váhu (především kvůli tomu, že zaskakoval na poslední chvíli) téměř o 2 kg.

I tak může být Lajoš šťastný, protože předvedl famózní debut a potvrdil obrovský potenciál, přičemž v UFC určitě ještě neřekl poslední slovo.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články