Slovensko má prvního bojovníka v UFC! Lajoš Klein se konečně dočkal, nastoupí už příští týden

Slovensko má prvního bojovníka v UFC! Lajoš Klein se konečně dočkal, nastoupí už příští týden zdroj: Profimedia

Bojové sporty u nás v posledních letech nabírají na popularitě, není tedy divu, že se stále více bojovníků z našich končin objevuje ve slavné UFC. Teď se konečně dočkal i elitní slovenský bojovník.

Tohle viselo ve vzduchu už dlouho. Ľudovít Klein (16-2) drží aktuálně sérii 7 vítězství v řadě, přičemž hned 6 soupeřů ukončil před limitem líbivými knockouty. V souvislosti s UFC se jeho jméno skloňovalo už delší čas, ale nikdy to nevyšlo. Slovenský bojovník ale nepřestával poctivě trénovat a čekal na svoji šanci. Ta teď přišla doslova na poslední chvíli, protože se v nejslavnější organizaci představí už 26. září na ostře sledovaném UFC 253, kterému bude vévodit bitva Adesanya vs. Costa.

"Je to oficiálne!!! 26. 9. si idem splniť môj najväčší sen!!! Som hrdý na to že môžem ako prvý Slovák v histórii reprezentovať našu krajinu v UFC," pochlubil se smlouvou na svém instagramovém profilu. Nebýt koronaviru mohl přitom v nejprestižnější světové organizaci startovat již dříve, měl totiž nastoupit na turnaji v Kazachstánu, který byl zrušen. Bylo však jen otázkou času, kdy UFC zavolá.

Domácí scéna sice přijde o zajímavý zápas s šampionem lehké váhy Mateuszem Legierskim, ke kterému se schylovalo, avšak to fanoušky rozhodně mrzet nemusí, protože v UFC nebude mít ve featherweight divizi Klein o kvalitní soupeře rozhodně nouzi.

Nejnovější články