Slovensko má první bojovnici v Bellatoru! Po Attilu Véghovi se mezi pletiva prestižní organizace podívá i Monika Chochlíková

Slovensko má první bojovnici v Bellatoru! Po Attilu Véghovi se mezi pletiva prestižní organizace podívá i Monika Chochlíková zdroj: Profimedia

Slovenská MMA scéna zažívá poslední dobou žně. Po Lajošovi Kleinovi, který jde do UFC, podepsala Monika Chochlíková smlouvu s Bellator MMA.

Jen co se potvrdila zpráva o tom, že slovenský bojovník Lajoš Klein zamířil do UFC, kde jej za týden čeká zápas proti Shane Youngovi (psali jsme o tom tady), přišla ze Slovenska další skvělá zpráva. Mladá bojovnice a skvělá postojářka Monika Chochlíková podepsala smlouvu s organizací Bellator MMA a bude hájit slovenské barvy ve druhé nejlepší organizaci na světě.

Monika Chochlíková je úspěšnou kickboxerkou a thaiboxerkou (62-14), která minulý rok dokázala vyhrát mistrovství světa v K-1 organizace WAKO, v kategorii do 52 kg. Její seznam sportovních úspěchů tím ale nekončí a může se pyšnit i tituly mistryně Evropy v K-1 i v thaiboxu a v roce 2017 se na světových hrách umístila na druhém místě v disciplíně K-1.

Monika začala s trénovat karate v šesti letech, poté přesedlala na thajský box, ale kvůli zranění zad se začala specializovat na K-1 disciplínu, ve které chybí klinče a nezatěžuje tolik páteř. Teď už ale bojuje znovu i v thajském boxu a nedávno si dokonce zkusila i hybridní pravidla Oktagon Underground. V zápase s Viktorií Bulínovou měla po celou dobu navrch a ukázala technický a tvrdý postoj, kde svou soupeřku bez milosti zasypávala lokty a koleny v thajském klinči a s přehledem tak vyhrála na body.

 

I přestože Monika Chochlíková ještě neměla žádný MMA zápas, má mezi pletivy určitě velký potenciál, což uviděl také Bellator, když po 24 leté bojovnici sáhl. Monika Chochlíková se tak do Bellatoru podívá jako teprve druhý Slovák, po dobře známém Attilu Véghovi, který tam kdysi ovládl polotěžkou divizi a získal titul šampiona.

O skvělé zprávě informovala mladá bojovnice na svém instagramovém profilu:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Premiéra v MMA a rovno v @bellatormma! Ponuka, ktorá sa neodmieta! Takže toto je tá vec, o ktorej som toľko písala a nakoniec to vyšlo . Po @veghattila budem teda druhým Slovákom v tejto organizácii. Spravím tam všetko pre to, aby som čo najlepšie reprezentovala naše Slovensko Držte palce! It's official! First MMA fight and already in @bellatormma! It's the kind of offer that you can't refuse. Only 2nd slovak and 1st woman from Slovakia I will do my best to represent my country as well as I can! Keep your fingers crossed for me! . @worldwidefightmanagement thank you! . #bellator #mma #wmma #fighter #femalefighter #fight #girlwhofights #motivatiom #dedication #fightingforvictory #victory #victorygym #trencin #slovakia #slovensko

Příspěvek sdílený & (@monikachochlikova),Zář 19, 2020 v 5:25 PDT

Organizace Bellator MMA je sice pořád ještě ve stínu prestižnější UFC, ale má pod sebou spoustu kvalitních zápasníků, kteří představují světovou špičku. Za kvalitu mluví také fakt, že bývalý šampion Bellatoru, Michael Chandler, který se nedávno upsal UFC, se stal okamžitým náhradníkem v titulovém zápasu v lehké váze mezi Khabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaethjem.

Jak si Monika Chochlíková s MMA pravidly a s těžkými soupeřkami poradí, se musíme nechat překvapit, ale určitě má potenciál svým tvrdým postojem rozvířit Bellatorské vody v ženské slámové, potažmo v muší divizi.

Zdroje:  Monika Chochlíková - Instagram

Nejnovější články