Cyborg je v Bellatoru šťastná, odvetu s Nunes ale nevylučuje

Cyborg je v Bellatoru šťastná, odvetu s Nunes ale nevylučuje zdroj: Profimedia

Cris Cyborg opět našla vnitřní klid a působení v Bellatoru si nemůže vynachválit.

Pokud začneme mluvit o bojovnici Cris Cyborg (vlastním jménem Cristiane Justino), tak rozhodně nemůžeme vynechat označení jako průkopnice ženského MMA nebo legenda UFC. A to i přesto, že i když je stále aktivní, tak už v nejslavnější organizaci na světě nepůsobí. Tento týden to bude 7 měsíců, co se odstěhovala do Bellatoru a své volby rozhodně nelituje.

„V UFC jsem zažila hezké časy, ale také těžké časy, které mě nutily k myšlenkám, že půjdu do důchodu nebo si dám pauzu,“ řekla Cyborg serveru MMA Junkie. „Byla jsem hodně ve stresu a to nejen uvnitř klece. V tu chvíli jsem si řekla, že svoji práci miluju a chci být šťastná. Od té doby, co jsem podepsala v Bellatoru jsem zase motivovaná, znovu můžu snít a jsem šťastná, že s nimi mohu pracovat.“

V Bellatoru mohla Cyborg skončit už daleko dříve, ještě když působila pod hlavičkou Invicta FC. Ale nakonec se domluvila s Danou Whitem. V UFC ze začátku Cyborg bojovala především se svojí hmotností, protože v tu dobu pro ni neexistovala vhodná divize, takže první dva duely odbojovala v takzvané „catchweight“ neboli „domluvené váze.“  Pak už se však vytvořila pérová váha a Cyborg poměrně záhy získala titulový pás, který dvakrát obhájila.

Cris Cyborg - Felicia Spencer Cris Cyborg - Felicia Spencer | zdroj: Profimedia

Vzdát se ho musela v roce 2018, kdy ji po necelé minutě sestřelila její nemesis Amanda Nunes, která ji navíc přichystala první porážku po 13 letech. Od té doby je brazilská bojovnice s tímto jménem často spojována a zčásti to byl jeden z důvodů, proč UFC nakonec opustila. Po hádkách s Whitem, který ji obvinil, že se bojí odvety, se nakonec obě strany dohodly, že bude nejlepší organizaci opustit. Sama Cyborg tvrdí, že měla o opětovnou konfrontaci s Nunes zájem, ale šanci nedostala.

„Když budeš mluvit s jakýmkoliv fighterem, tak ti řekne, že je samozřejmé, že chce odvetu. Tohle byla moje první porážka u které jsem nikdy možnost odvety neměla. Byl to můj první souboj o kariéru v MMA. O nový zápas jsem požádala, ale oni mi ho nedali. Vím, že pokud je to v božích plánech, tak ho někdy dostanu. Netuším, jestli to bude brzy nebo později. Prostě se teď musím dál soustředit, tvrdě pracovat a pokud by se ten fight uskutečnil, tak by to bylo super.“

Nyní je Cyborg spokojená v Bellatoru, kde už také dokázala získat šampionský pás a spolupráci se šéfem Scottem Cokerem si nemůže vynachválit. „Po dohodě, kterou jsem uzavřela, jsem opravdu ráda, že můžu spolupracovat se Scottem. Teď jsem motivovaná. Nevím, kdy budu chtít odejít do důchodu, ale opravdu se teď cítím v bojích skvěle a chci pro fanoušky ještě nějaké dobré fighty udělat, takže uvidíme.  

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články