Cyborg to dokázala! Je první, komu se podařilo získat titul ve čtyřech prestižních MMA organizacích

Cyborg to dokázala! Je první, komu se podařilo získat titul ve čtyřech prestižních MMA organizacích Cris Cyborg | zdroj: Profimedia

Jedna z nejlepších zápasnic historie získala sobotním vítězstvím pomyslný grandslam MMA světa. Má tituly ze čtyř velkých organizací.

Cris Cyborg je bezesporu jednou z nejdominantnějších MMA zápasnic všech dob. Od prohry v prvním profesionálním zápase nasbírala úctyhodnou sérii 21 vítězství v řadě a utnout tipec ji dokázala až Amanda Nunes na konci předminulého roku. Odvety jsme se už bohužel nedočkali, protože Cyborg se nepohodla se šéfem UFC a nakonec došlo ke vzájemnému ukončení spolupráce.

Dvojka mezi organizacemi - Bellator po ní hned skočil a Cyborg se tak údajně dokonce stala nejlépe placenou bojovnicí na světě. Změna ji navíc prospěla také psychicky.

"Cítím, že ta prohra byla darem od Boha, protože, kdybych neprohrála, tak bych tady teď nebyla. A teď jsem velmi šťastná za tuhle novou kapitolu," vrátila se k poslední prohře v jednom z předzápasových rozhovorů. "Jsem v Bellatoru tak šťastná. Kdyby se to nestalo, trápila bych se každý den."

Třináct měsíců poté se vrátila na místo činu do arény v Inglewoodu. Tentokrát to ale byla opět ona, kdo jasně dominoval. Nezastavilo ji ani to, že si dva týdny před zápasem zlomila nos. I přes tenhle handicap nezměnila svůj agresivní styl a vyhledávala přestřelky v postoji. Šampionka Julia Budd vydržela neskutečně moc, ale ve třetím kole už bylo prakticky jasné, že pokud se jí nepovede nějaký "lucky punch", do konce zápasu nejspíš sama padne.

TKO přišlo na začátku 4. kola, když se Cyborg doslova splašily kladiva.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma),Led 26, 2020 v 10:30 PST

"Nikdy jsem si nemyslela, že se to někdy stane. Když jsem začínala, měla jsem sen, že to chci dělat, jak nejlépe dokážu. Chtěla jsem ukázat, že holky umí zápasit stejně jako chlapi," rozpovídala se na tiskovce dojatá Cyborg. "Cítím se být požehnána, že mám možnost držet čtyři tituly."

Podle jejích vlastních slov byl každý z nich něčím výjimečný. První ve Strikeforce získala nad populární Ginou Carano a byl to první velký MMA galavečer, kterému vévodil ženský zápas. Pás Invicty vybojovala v těžkých chvílích, kdy jí mnozí nevěřili. A UFC pás získala i přesto, že ji Dana White doslova nesnáší a nebýt podpory fanoušků, v jeho organizaci by nejspíš ani nikdy nezápasila.

Uvidíme, zda Cyborg v budoucnu ještě nějaký pás do sbírky přidá. Zatím to však vypadá, že je v Bellatoru nadmíru spokojená.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články