Nespokojená Cris Cyborg přešla z UFC do Bellatoru, má mít nejlepší peníze v ženském MMA

Nespokojená Cris Cyborg přešla z UFC do Bellatoru, má mít nejlepší peníze v ženském MMA zdroj: Profimedia

Cyborg na novou smlouvu nečekala dlouho, zájem je o ní stále enormní.

Dlouho očekávaná věc je venkurealitou. Prezident Bellatoru Scott Coker včera oznámil, že podepsali s Cris Cyborg a označil kontrakt jako největší v historii ženského MMA. "Dělám promotéra v bojových sportech přes třicet let a pracoval jsem s bezpočtem sportovců. Nikdo z nich není ale jako Cyborg," řekl Coker. "Její schopnost zvedat diváky ze sedadel, jen co prochází ke kleci, je speciální. Měl jsem to potěšení, promovat ji několik zápasů v dřívější době a moc se těším na to, že budu moci znovu."

"Cyborg je nejdominantnější ženskou fighterkou v historii sportu a sem do Bellatoru bude výborně zapadat. Na její příchod čekala netrpělivě naše šampionka Julia Budd, ale i další ženy, které u nás tvoří nejlepší divizi pérové váhy na světě."

Brazilka Cristiane Justino, ve světě MMA známá především pod pseudonymem Cris Cyborg, byla jednou z nejoblíbenějších bojovnic i v UFC, kde se v "pérovce" stala šampionkou. Od té doby, co jí porazila Amanda Nunes se stále víc dostávala do sporu s šéfem UFC Danou Whitem. PO posledním zápasu s Felicii Spencer došlo k další mediální přestřelce, kdy Cyborg řekla, že nechce v UFC pokračovat a následně její tým vydal i video, které schválně sestříhal tak, aby to vypadalo, že White říká něco, co doopravdy neřekl. To došla trpělivost i UFC a nechala Cyborg jít.

S kým bude Cyborg bojovat v Bellatoru ještě není úplně jasné. S největší pravděpodobností jí ale hned čeká konfrontace s výše zmiňovanou vládnoucí šampionkou Julií Budd. Jako v každé organizaci se ale bude potýkat především s nedostatkem žen, které by v pérové váze bojovaly.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články