Brazilská hvězda Cris Cyborg končí v UFC, šéfovi organizace došla trpělivost

Brazilská hvězda Cris Cyborg končí v UFC, šéfovi organizace došla trpělivost zdroj: Profimedia

Dana White udělal za Cyborg tlustou čáru a považuje celou věc za ukončenou.

Celé to začalo dohady okolo odvety s Amandou Nunes. Dana White opět ukázal svojí prořízlou pusu a prohlásil, že se Cris Cyborg odvety s Nunes bojí (náš článek). Tím vyvolal slušnou válku, která po několika výměnách názorů vyústila až v kontroverzní video, které Cyborg se svým týmem nahrála v zákulisí, v němž obviňuje Whitea ze lží a Dana podle titulků ve videu reaguje větou "Poslouchej, kdykoliv o tobě něco říkám, tak to nemusí být pravda".

Tím to ale rozhodně nekončí, ale spíše začíná. Po zveřejnění inkriminovaného videa se šéf UFC opravdu vytočil a prohlásil, že už s Cris nechce absolutně žádný kontrakt a ani se o něj nebude snažit. To Cyborg trochu vylekalo, otočila a na svém instagramovém profilu sdělila, že šlo o sestřihaný záznam, který vytvořil její tým a pravá věta zněla "Poslouchej, kdykoliv o tobě něco říkám, tak to není vždy negativní." Navíc jeho věta pokračovala, ale to už tým Cyborg ustřihl. Navíc to není poprvé. Když před lety porazila v jiné organizaci Ginu Carano, její tým na promo fotky dodělal Carano falešné modřiny a rány, aby to vypadalo, že ji Cyborg zřídila ještě víc.

Omluva UFC ani Whitea neobměkčila a po podivném chování Cyborg ukončili veškerou spolupráci. Bylo to o to snazší, že tohle byl poslední zápas Cyborg z dosavadní smlouvy a White prostě řekl, že když je v UFC tak nespokojená, může jít. Cris je tedy momentálně na volné noze a právě teď jsou pro ní největší lákadla PFL a Bellator, kde by podle několika zúčastněných měla smlouvy okamžitě. Není se čemu divit. Cyborg by kromě Nunes v pérové váze zničila asi kohokoliv a stále se jedná o jednu z nejatraktivnějších fighterek.

cyborg2 Cris Cyborg | zdroj: Profimedia

Dana White nakonec po celé eskapádě sdělil svoje pocity reportérce UFC. "Vyjednávání se Cyborg bylo noční můrou po celou dobu, co tu byla. Beru to jako špatnou zkušenost od prvního dne. Přivedli jsme ji i přesto, že byla pozitivně testovaná na steroidy a pomohli jsme ji stát se zase čistou. Vezmeme ji, děláme pro ní tyhle věci a ona stejně nebyla nikdy šťastná."

Tehdy se jednalo o absurdní událost. UFC jen kvůli Cyborg založila ženskou divizi v pérové váze, kde je po celém světě jen velmi málo fighterek. Cyborg místo boje o titul ovšem měla roční pauzu, protože byla pozitivně testovaná na zakázané látky. UFC se muselo spokojit s bojem "náhradnic" o titul. Po návratu se Cyborg ujala vlády, když jí UFC předhazovalo jednu oběť za druhou - dokud se Amanda Nunes, šampionka bantamu, nerozhodla zkusit boj o titul výš. V neskutečné krátké přestřelce Cyborg knockoutovala a předčila jí tak v něčem, v čem měla být nejlepší.

"Nemyslím si, že se ještě někdy usmíříme. Můžete mě mít rádi a nebo ne, to je váš názor a na tom nezáleží. To, co udělala, bylo hnusné. Bylo podrazácké, co provedla s videem a se všemi v něm zúčastněnými. A pak po mně chce ještě omluvu? Jo nakonec se omluvila ona, ale muselo ji to pořádně praštit do nosu. Navíc jak říkám, to, co udělala, je jedna z nejpodlejších věcí, takže proto se také omluvila."

"Byla stále nespokojená a na všechno si stěžovala. Opravdu jsem se snažil bout s Nunes dohodnout a ona nechtěla. Všichni víme, jak by to s Nunes dopadlo. Teď jsme my nešťastní, ona nešťastná a ještě k tomu lže. Ale třeba se ještě někdy uvidíme. Každopádně, měj hezký život, Cris."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články