Bývalý šampion Bellatoru se upsal UFC a hned bude sloužit jako náhradník pro zápas Khabib versus Gaethje

Bývalý šampion Bellatoru se upsal UFC a hned bude sloužit jako náhradník pro zápas Khabib versus Gaethje zdroj: Profimedia

Debatu o kvalitě dvou předních světových MMA organizací rozvířil přestup bývalého šampiona Bellatoru, který možná hned ve svém prvním zápase zabojuje o titul UFC.

Mezi Bellatorem a UFC to v poslední době jiskří. Někteří nespokojení bojovníci odchází z UFC do Bellatoru a šampioni druhé největší organizace začínají volat po společném galavečeru, kde by mohli ukázat, že si s kolegy z UFC v ničem nezadají. To však nepřipadá v úvahu a momentálně zůstane pouze u slovních pošťuchování mezi představiteli obou organizací, výjimku tvoří pouze bojovníci, kteří se rozhodnou pro přestup.

Nejvýraznějšími jmény, které v nedávné době podepsala organizace Bellator jsou bezesporu Chris Cyborg, Gegard Mousasi či poslední úlovek Corey Anderson. Opačným směrem se teď vydal naopak Michael Chandler (21-5), který v minulosti celkem třikrát usedl na trůn Bellatoru v lehké váze.

"Tvrdá práce se nakonec vyplácí," okomentoval svůj přestup sám Chandler. Dana White dokonce oznámil, že americký bojovník poletí do Abú Zabí, kde bude čekat jako záloha pro případ, že by někdo z dvojice Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje nemohl nastoupit do očekávaného hlavního zápasu UFC 254. Podle novináře Ariela Helwaniho se UFC "nováčkovi" snažilo na přivítanou domluvit Poiriera, ale jednání ztroskotala na penězích a Dustinově kolegialitě s Tony Fergusonem, se kterým se měl utkat původně.

"Je mi ctí, že dostávám takovou příležitost a nemůžu se dočkat, až budu moct dokázat to, co jsem říkal uplynulých 11 let, tedy že jsem nejlepší bojovník lehké váhy na světě. Vidíme se na vrcholu!" vzkazuje sebevědomě Chandler, který naposledy zápasil v srpnu, kdy učinil rychlý proces s Bensonem Hendersonem.

Celou situaci trefně komentoval Patricio Freire, který v roce 2019 sesadil z trůnu lightweight divize právě Chandlera a drží také titul v nižší pérové váze: "Takže bojovníci Bellatoru prý nejsou dobří, ale bývalý šampion, kterého jsem porazil, podepíše s UFC a hned bude náhradníkem pro titulový zápas. Zajímavé."

"Každý bojovník by si měl zvolit cestu, se kterou je spokojený. Nekritizuju ničí volbu, jen říkám, že je to další důkaz toho, že má cenu být mimo UFC, i když to hodně lidí pomlouvá. A jestli to někdo pořád nechápe, tak mu to můžu nakreslit," dovysvětlil později.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bellator MMA (@bellatormma),Zář 17, 2020 v 3:57 PDT

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články