Dvojnásobný šampion Bellatoru Ryan Bader padl KO, novým vládcem polotěžké divize se stal Vadim Nemkov

Dvojnásobný šampion Bellatoru Ryan Bader padl KO, novým vládcem polotěžké divize se stal Vadim Nemkov zdroj: Profimedia

Ryan Bader se po dlouhé době vrátil, aby obhajoval svůj titul v polotěžké divizi, s mladším Nemkovem však krok udržet nedokázal.

Sedmatřicetiletý Ryan Bader je považován za jednoho z nejlepších polotěžkých bojovníků mimo UFC, odkud přešel do Bellatoru v roce 2016. Bez problémů si tam hned první výhrou nad Philem Davisem vybojoval pás v polotěžké váze, ke kterému později přidal také šampionský titul ve váze těžké. Naposledy však v oktagonu stanul před rokem a půl, kdy během několika málo vteřin knockoutoval legendárního Fedora Emalienenka.

Když Jiří Procházka oznámil, že v končí v japonské organizaci RIZIN, snažil se ho Bader zlákat k souboji o svůj titul v polotěžké váze. Český bojovník však dal nakonec raději přednost UFC a šanci nastoupit proti zkušenému Američanovi dostal Vadim Nemkov, kterého shodou okolností právě Procházka před lety v Japonsku porazil, když nebyl Rus schopný po úvodním desetiminutovém kole pokračovat.

Titulový souboj mezi Baderem a Nemkovem začal v pomalejším tempu. Oba si vyměnili několik jednotlivých úderů a šampion vzal ke konci kola boj na zem, kde však nedokázal nic zásadního vymyslet. Druhé kolo už pak probíhalo v režii mladšího ruského bijce. Ten nejprve trefil čistou zadní, která Američanem dost otřásla a dal se na ústup. Následovalo krátké přerušení kvůli šťouchnutí do oka, což rozjetého Nemkova trochu zbrzdilo. Pak ale za údery schoval kop na hlavu a poslal Badera tvrdě k zemi.

Než přišla sprška úderů, stačil se šampion sbalit do krytu. Pokud by to v té chvíli rozhodčí ukončil, nikdo by pravděpodobně neprotestoval, na druhou stranu se jednalo o titulový zápas a Bader se stále dokázal bránit a spoustu úderů pokryl do rukavic. Zvládl se dokonce nadvakrát postavit a zkoušel Nemkovovi utéct, nakonec si ale jeden z úderů našel cestu na bradu a šampion padl. Kromě titulu může ruskému bojovníkovi dělat radost i to, že pomstil svého mentora Fedora Emalienenka.

 

Bader sice přišel o jeden ze svých pásů, avšak stále zůstává šampionem těžké váhy. Tam by se mu mohlo dařit lépe, protože bojovníci tam nebývají tak rychlí jako v polotíze. Nemkova pravděpodobně bude čekat obhajoba proti Corey Andersonovi, který nedávno do Bellatoru přišel z UFC, kde patřil k nejlepším ve své váze.

Nejnovější články