Michael Chandler knockoutoval bývalého UFC šampiona a teď vyhlíží další oběť. „Conora bych vyřídil za dvě kola,” slibuje trojnásobný šampion Bellatoru

Michael Chandler knockoutoval bývalého UFC šampiona a teď vyhlíží další oběť. „Conora bych vyřídil za dvě kola,” slibuje trojnásobný šampion Bellatoru zdroj: Profimedia

V Bellatoru se bojovalo o titul lehké váhy a podruhé v kariéře tak proti sobě stanuli Michael Chandler a Benson Henderson.

Michael Chandler se může pyšnit tím, že si pro opasek šampiona lehké váhy v Bellatoru dokázal dojít hned třikrát. Benson Henderson nicméně také není žádné ořezávátko. Jde ostatně o bývalého šampiona lehké váhy organizací UFC a WEC, který dokázal porazit Frankieho Edgara, Nata Diaze i Jorgeho Masvidala. Bojovníci spolu už jednou síly změřili. Šlo o zápas koncem roku 2016, kdy musel Chandler obhajovat druhý titul. Vyrovnaný souboj tehdy museli rozhodnout sudí, Chandler ukořistil těsné vítězství via split-decesion.

Odveta se však nesla v úplně jiném duchu, rozhodčí tentokrát příliš práce neměli. Henderson bývá kritizován za pomalé starty, což si evidentně vzal k srdci a slušné tempo tentokrát nastavil hned od začátku prvního kola. Na soupeře vyslal tvrdé kopy na tělo, načež se snažil navázat levým hákem. Chandler se ale velmi rychle dokázal přizpůsobit, například změnou postoje. Zároveň se mu podařilo nastavit správnou vzdálenost a údery tak začaly dopadat na úrodnou půdu. Krátce po dvou minutách prvního kola Hendersona zatlačil k pletivu, přepnul na „southpaw” a levačkou přímo trefil vypínač na jeho bradě. Po dvou minutách byl zápas ukončen.

Následně přiznal, že se během přípravy na zápas na změnu postoje zaměřoval. Vítězství si očividně velmi cení, Hendersona totiž respektuje. „Benson je šampion. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl k smrti vystrašený, když jsem musel s tím netvorem vlézt do klece. On prostě ví, jak vyhrávat, je šampionem v kleci i mimo ní,” prohlásil po souboji.

Pro Chandlera šlo o poslední zápas aktuálního kontraktu. Trojnásobný šampion dal ovšem hned najevo, že je připraven udělat další velký krok ve své kariéře. Je tedy možné, že se dohodne na další smlouvě, pokud se tedy neobjeví zajímavější nabídka, třeba od UFC. Jak sám Chandler prohlásil, je připraven utkat se s jakýmkoliv bojovníkem lehké váhy.

Na to konto se novináři na pozápasové tiskové konferenci samozřejmě ptali na konkrétní jména, řeč padla také na hvězdného Conora McGregora. „Vždycky jsem byl rád za to, co pro tento sport udělal. Nikdy jsem k němu nechoval nenávist. Nejprve jsem si říkal, že není tak dobrý, jak si sám myslí, je ale lepší, než si myslíme my, což také dokázal. Pořád si ale nemyslím, že je tak skvělý, jak si on sám myslí,” vysvětlil Chandler svůj postoj k Irovi, načež dodal, že by mu na něj stačila pouhá dvě kola. „Dle mého názoru bych Conora vyřídil za dvě kola. Bylo by to podobné, jako jeho první zápas s Diazem. Utahat ho, trefit pár tvrdých, opravdu tvrdých úderů, vydržet každou jeho ránu. Má tu svojí velkou zákeřnou a silnou levačku, s níž míří napřímo. Stačí se jí vyhnout, trochu ho utahat a poslat ho za Ježíšem, prostě ho vypnout.”

Zda mu působivý výkon a odvážné prohlášení skutečně otevřou dveře do první ligy, to se patrně dozvíme velmi brzy. Conor McGregor má však zřejmě spadeno na jiná jména.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články