Šéf Bellatoru Scott Coker nevěří, že se Jiří Procházka v UFC prosadí

Šéf Bellatoru Scott Coker nevěří, že se Jiří Procházka v UFC prosadí Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Velkou vlnu rozčarování mezi českými fanoušky vyvolalo prohlášení šéfa Bellatoru Scotta Cokera, který českému bojovníkovi v Americe příliš nevěří. 

Konečně jsme se dočkali. Jiří Denisa Procházka podepsal smlouvu s nejlepší světovou MMA organizací a potěšil nejednoho českého fanouška. Šampion Rizinu přijal největší výzvu své kariéry a plný sebevědomí hodlá zamotat pořadím polotěžké divize a věří si i na šampiona Jona Jonese

Tento týden se však na internetu objevily také zprávy, že šéf konkurenčního Bellatoru Scott Coker Jiřímu příliš nevěří a myslí si, že v Americe velkou díru do světa neudělá. 

"Poslyšte, přeji Jiřímu jen to nejlepší, je to opravdu dobrý bojovník. Ale dle mého názoru máme v Bellatoru opravdu silnou polotěžkou divizi a nemyslím, že by si s našimi kluky poradil. Je tu Phil Davis, Ryan Bader či Gegard Musasi, který může zápasit ve 205 librách."

“Myslím si, že ho v Americe čeká opravdu tvrdá práce a příliš se tu neprosadí.Udělali jsme Rizinu laskavost, když se nás na něj ptali, tak jsme řekli, že ho nepotřebujeme. Jiří projevil touhu bojovat v  UFC a já věřím, že bojovník má jít za svým snem.”

Před podpisem s UFC jednal Procházka i s ONE FC a také s Bellatorem. Jak probíhala zákulisní jednání, se můžeme jen domnívat, ale reakce Scotta Cokera mnohé překvapila. Šéf Bellatoru rozumí bojové scéně, jako málokdo jiný a jeho názory mají váhu. Proč se Coker takto nelichotivě o Denisovi vyjádřil, když se ještě nedávno spekulovalo o superfightu s Ryanem Baderem? Nejspíše je pouze zhrzený, že Jiří odmítl jeho organizaci a snaží se snižovat kvality české jedničky. 

Druhá možnost výkladu české fanoušky určitě nepotěší. V Rizinu nedosahovali soupeři kvalit zápasníků UFC a teprve tam český bojovník pozná nejvyšší bojovou úroveň. V Japonsku ale v minulosti porazil například Albrektssona, Němkova i Lawala, kteří jsou či byli bojovníky Bellatoru. Zda uspěje, se dovíme v příštích měsících, ale všichni pevně věříme, že český samuraj vezme polotěžkou váhu útokem a třeba se brzy skutečně dostane k souboji s Jonem Jonesem

Zdroje:  scrap

Nejnovější články