Je to tady! Jiří Procházka míří mezi ty nejlepší do UFC

Je to tady! Jiří Procházka míří mezi ty nejlepší do UFC zdroj: Profimedia

Japonská organizace Rizin už Procházkovi nedokázala shánět kvalitní soupeře, a tak se jen čekalo, zda si vybere Bellator či UFC.

Bývá považován za nejlepšího českého bojovníka MMA, přestože to sám do světa nevykřikuje. Před lety se upsal japonské organizaci RIZIN, kde porazil v podstatě všechny. Pouze jedinkrát zaváhal proti Američanovi King "Mo" Lawalovi, ale i jemu porážku loni oplatil. Po poslední rychlé výhře nad Dollawayem bylo všem jasné, že pokud se chce utkávat s těmi nejlepšími na světě, bude muset zvednout kotvy.

O českého bojovníka byl ve světě velký zájem. Nabídka přišla například od asijské organizace ONE. Procházku také vyzval šampion dvou váhových divizí organizace Bellator, která bývá považována za druhou nejprestižnější. Většina fanoušků však doufala, že "Denisa" zamíří rovnou do UFC. 

Čekalo se, že rozhodnutí nepřijde brzy, protože RIZIN měl na něj opci až do konce února. Naštěstí se Japonci rozhodli nebrzdit Procházku v rozletu a už dnes v noci sdílel trenér Jirkova domácího Jetsaam gymu Martin Karaivanov na sociálních sítích fotku, že je podepsáno. Ačkoliv neuvedl s kým, server ESPN "doplnil", že jde o UFC.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Martin Karaivanov (@martinjetsaam),Led 15, 2020 v 2:34 PST

Na špici polotěžké váhy jsou samá zajímavá jména v čele s fenomenálním Jonem Jonesem. Sám český bojovník, však pro Idnes.cz prozradil, že ještě soupeře vyhlédnutého nemá. „Zatím není nikdo konkrétní, ale jsou to zápasníci z nejlepší desítky, a dokonce i pětky mé váhové kategorie." 

Držíme tedy Jirkovi pěsti, ať co nejdříve zatočí ve škole se zkouškami, aby se mohl naplno vrhnout do tréninku a začít čeřit vody UFC.

Zdroje:  ESPN , iDNES.cz/sport

Nejnovější články